Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Σε δύο δόσεις η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δύο δόσεις θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι την επιπλέον έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, που επιβλήθηκε αναδρομικά στα εισοδήματα από 1.1.2015.

Ολόκληρη η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών είναι η εξής:

1. Με τις διατάξεις της παρ.7 του άρθρου 1 του ν.4334/2015 αυξήθηκαν τα ποσοστά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ που αποκτώνται από 01.01.2015 και μετά.

2. Κατά την παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας, τα αυξημένα κλιμάκια όσον αφορά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έχουν εφαρμογή από την δημοσίευση των διατάξεων του ν.4334/2015, δηλαδή από 16.7.2015 και μετά και δεν τίθεται θέμα αναδρομικής παρακράτησης ειδικής εισφοράς. Συνεπώς, η παρακράτηση με τους αυξημένους συντελεστές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης διενεργείται για μισθοδοσίες που εκκαθαρίζονται από την ημερομηνία αυτή και μετά.

3. Κατόπιν των ανωτέρω, τα παρακρατηθέντα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δηλωθούν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015, προκειμένου να συμψηφιστούν με τα συνολικά οφειλόμενα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που προέκυψαν από τα ετήσια συνολικά καθαρά τους εισοδήματα του ίδιου έτους, κατ' εφαρμογή των νέων διατάξεων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.