Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πουλούσαν tazer μέσω Διαδικτύου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο άντρες, ένας 31χρονος και ένας 51χρονος, εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν ως διαχειριστές ιστοσελίδας που πουλούσε ηλεκτρικούς εκκενωτές (tazer) και σπρέι πιπεριού, μέσω Διαδικτύου, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 31 και 51 ετών, διαχειριστών ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας πωλούνταν παράνομα αντικείμενα που εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις της νομοθεσίας περί όπλων και συγκεκριμένα ηλεκτρικούς εκκενωτές (tazer) και σπρέι πιπεριού.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών μετά από σχετική Εισαγγελική Παραγγελία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ατόμων ως διαχειριστών του ιστότοπου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που διεξήγαγε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.