Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Συνέδριο για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Συνέδριο με θέμα «GR FOR GROWTH: FUNDING SMEs» διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου 2014, στο Astir Palace Resort.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν τα νέα εργαλεία για τη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ οι φορείς χάραξης πολιτικής και οι συμμετέχοντες στην αγορά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να συμφωνήσουν μια κοινή στρατηγική και ένα σχέδιο δράσης με σκοπό τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου να δώσει λύσεις στο θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, καθώς και οι σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση, όπως τα προϊόντα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, η δημιουργία των European Venture Capital Funds, το νέο Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων και τις ΜΜΕ (COSME) και τα European Long Term Investment Funds (ELTIFs).

Το Συνέδριο αναμένεται να συγκεντρώσει διεθνές ενδιαφέρον, αξιωματούχων της Ε.Ε. και λοιπών ευρωπαϊκών οργάνων και οργανισμών, εποπτικών και ρυθμιστικών Αρχών, κοινωνικών εταίρων, επιχειρηματικών συνδέσμων, νομικών, θεσμικών επενδυτών, χρηματοδοτικών φορέων κ.α. Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), αλλά και φορέων της ελληνικής και διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Ο εκτιμώμενος αριθμός των συνέδρων θα κυμανθεί από 250 έως 300 άτομα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.