Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Στο Αλλοδαπών κρατείται επί 52 ημέρες μια 9χρονη Αφγανή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρίσκεται μαζί με τον πατέρα της στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη από τις 11 Απριλίου
.
Στα κρατητήρια της Υπηρεσίας Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη κρατείται σχεδόν δύο μήνες -από τις 11 Απριλίου- ένα 9χρονο κορίτσι από το Αφγανιστάν μαζί με τον πατέρα της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», τη Μεγάλη Παρασκευή το κορίτσι μαζί με μια γυναίκα που το συνόδευε συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο με την κατηγορία πως επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Το κορίτσι ειδοποίησε τον πατέρα του, που κατέφτασε στο αεροδρόμιο και συνελήφθη και αυτός. Πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές, τους ασκήθηκε δίωξη και δόθηκε αναβολή για να δικαστούν τον Φεβρουάριο του 2015.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισής τους, ενώ και η Υπηρεσία Ασύλου γνωμοδότησε θετικά για την αποφυλάκιση των δύο κρατουμένων. Παράλληλα, στις αρχές Μαΐου, πατέρας και κόρη υπέβαλαν αίτημα ασύλου στη Γερμανία, με βάση τον κανονισμό Δουβλίνο για την οικογενειακή επανένωση, καθώς στη Γερμανία ζει πρόσφυγας η μητέρα της μικρής μαζί με τα τέσσερα ανήλικα αδέρφια της.

Το Οικουμενικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να διαταχθεί η φιλοξενία της μικρής σε ξενώνα. Όμως πατέρας και κόρη είναι ανένδοτοι και δεν θέλουν να χωριστούν για μήνες. Έτσι ζουν μαζί σε ειδικό χώρο που τους έχει παραχωρηθεί στον δεύτερο όροφο των κρατητηρίων του Αλλοδαπών, εκεί όπου κρατούνται γυναίκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.