Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Κοιμηθείτε καλά και καταπολεμήστε τις λοιμώξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο καλός ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Όλοι γνωρίζουν ότι ένας καλός ύπνος μπορεί να σε κάνει να νιώθεις υπέροχα την επόμενη ημέρα, ενώ το αντίθετο έχει «καταστροφικά» αποτελέσματα.

Ένας καλός, χορταστικός, απολαυστικός, ξεκούραστος και ήρεμος ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, ειδικά αν «ταλαιπωρείται» από κάποια λοίμωξη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πειράματα που έκαναν ερευνητές από τη σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια σε μύγες, στην περίπτωση πολύ σοβαρών λοιμώξεων, ο ύπνος μπορεί ακόμη και να σώζει ζωές.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι ο ύπνος ενισχύει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στις μύγες φρούτων, όταν αναρρώνουν από κάποια μόλυνση.

«Είναι μια διαισθητική απόκριση του οργανισμού το να ‘ζητά’ παραπάνω ύπνο όταν είναι άρρωστος» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Julie Williams. «Αυτές οι μελέτες παρέχουν νέα στοιχεία γύρω από τις άμεσες και λειτουργικές επιδράσεις του ύπνου στην ανοσολογική απόκριση και στους υποκείμενους μηχανισμούς που τίθενται σε λειτουργία».

«Αν θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ένα γενικότερο κανόνα, αυτός θα ήταν ότι όταν αρρωσταίνετε πρέπει να κοιμάστε όσο περισσότερο μπορείτε. Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή τη θεωρία» πρόσθεσε η ίδια μιλώντας στη MailOnline.

Τα αποτελέσματα της έρευνας πρόκειται να δημοσιευτούν στο επιστημονικό περιοδικό Sleep.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.