Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τέλος τα δωρεάν τρόφιμα για 4.000 πολυτέκνους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μένεα πνέουν κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων από ολόκληρη τη χώρα, κάνοντας λόγο για ακόμα ένα χτύπημα εις βάρος τους. Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο Πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) Βασίλης Θεοτοκάτος, καταγγέλλει ουσιαστικά τη διακοπή της δωρεάν διανομής τροφίμων που δικαιούνταν οι πολύτεκνες οικογένειες, βάσει των κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ευπαθείς ομάδες.

Πράγματι, οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν τη δωρεάν παροχή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι πολύτεκνοι, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, ωστόσο τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι δικαιούχοι επαφίενται στη δικαιοδοσία του εκάστοτε κράτους-μέλους.

Καταγγελίες

Όπως καταγγέλλει ο κ. Θεοτοκάτος, «σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών ‘άποροι θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά’. Αυτό πραγματικά σημαίνει ότι μια οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη έπρεπε –για να δικαιούται τη βοήθεια- να έχει εισόδημα 31.500 ευρώ. Εν μέσω κρίσης όμως, το 2013, οπότε δημοσιεύτηκε η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, το όριο μειώθηκε κατά σχεδόν 50%, φτάνοντας στα 20.160 ευρώ, ποσό που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.