Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ανδρεάδης: 45.000 νέες θέσεις εργασίας λόγω τουρισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η Ελλάδα κάνει… come back».

Ο τουρισμός θα φέρει την ανάπτυξη και μαζί του και περί τις 45.000 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στην Αθήνα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για… come back της χώρας, λέγοντας πως η Ελλάδα επιστρέφει στον τουρισμό. Σημείωσε ότι πλησιάζουν «καλές εποχές» και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις των αεροπορικών πτήσεων.

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε ότι τα στοιχεία μιλούν για 750 χιλιάδες επισκέπτες στην Αθήνα και περίπου 3,5 εκατομμύρια συνολικά, ενώ για τις διαφορές τιμών μεταξύ ξένων και Ελλήνων τουριστών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το διαδίκτυο δεν κάνει διακρίσεις».

Μάλιστα, τόνισε ότι τα οφέλη της αύξησης του τουρισμού θα φανούν τόσο στα έσοδα, όσο και στις θέσεις εργασίας. Εξήγησε ότι περιμένει να μπουν στα ελληνικά ταμεία 2 δισ. ευρώ και πως θα δημιουργηθούν 45.000 νέες θέσεις εργασίας. «Είμαστε τρία χρόνια μπροστά από το στόχο, ανέφερε χαρακτηριστικά» ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις ,προσθέτοντας ότι στο Λεκανοπέδιο τα ξενοδοχεία χρειάζονται ανακαινίσεις.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό διευκρίνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει 16.000 χιλιόμετρα ακτών που μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο κλάδος δεν θέλει να ακολουθηθεί το «ισπανικό μοντέλο» αξιοποίησης των ακτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.