Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Δεν μειώνονται οι αποζημιώσεις των εκπαιδευτικών στις Πανελλαδικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι επιτηρητές θα λάβουν 15 ευρώ και 2,10 ευρώ ανά γραπτό οι βαθμολογητές.

Δεν θα μειωθούν οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς αυτές θα διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί εκπαιδευτικοί καθώς και η ΟΛΜΕ είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τη μείωση των αποζημιώσεων, λόγω των συνεχών περικοπών στον προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας.

Για κάθε λοιπόν γραπτό οι βαθμολογητές-αναβαθμολογητές για θα αποζημιωθούν με 2,10 ευρώ ανά γραπτό. Σε κάθε βαθμολογητή ή αναβαθμολογητή ορίζεται ποσό εφάπαξ αποζημίωσης εφόσον βαθμολογήσει συνολικά από 1 μέχρι και 20 γραπτά και μόνο για τα μαθήματα στα οποία ο συνολικός αριθμός των τετραδίων του Βαθμολογικού Κέντρου δεν υπερβαίνει τα 20, αποζημιώνεται με 50 ευρώ

Οι επιτηρητές για κάθε μέρα επιτήρησης θα αποζημιωθούν με 15 ευρώ. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί για τη διακίνηση των γραπτών δοκιμίων από τα εξεταστικά προς τα βαθμολογικά κέντρα θα λάβουν 12 ευρώ.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των Λυκειακών Επιτροπών αυτές διαμορφώνονται ως εξής:

α) Πρόεδρος 344 ευρώ

β) Μέλη 270 ευρώ

γ) Γραμματέας 270 ευρώ

δ) Βοηθοί Γραμματείς 222 ευρώ

ε) Χειριστές συστήματος ηλεκτρονικής μετάδοσης 344 ευρώ

στ) Βοηθητικό προσωπικό για κάθε ημέρα εξέτασης 12 ευρώ

β. Επιτροπές Εξεταστικών Κέντρων ΕΠΑ.Λ.(Ομάδας Α΄ και μαθημάτων ειδικότητας Ομάδας Β΄)

α) Πρόεδρος 344 ευρώ

β) Μέλη 270 ευρώ

γ) Γραμματέας 270 ευρώ

δ) Βοηθοί Γραμματείς 222 ευρώ

ε) Χειριστές συστήματος ηλεκτρονικής μετάδοσης 344 ευρώ

Επίσης σε όσους συμμετέχουν στις επιτροπές έκδοσης αποτελεσμάτων επιλογής αθλητών κ.α. οι αμοιβές τους προσαυξάνονται εφόσον απασχολούνται Σάββατα ή Κυριακές ή, εφόσον πρόκειται για εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εργάσιμες ημέρες μετά την 30η Ιουνίου και με παράλληλη μη χρήση τους ως ημερών θερινής άδειας, προσαυξάνεται, για κάθε ημέρα εργασίας, ως εξής:

Α) Μέλη Δ.Ε.Π., Α.Ε.Ι. ή Ε.Π., Τ.Ε.Ι. κατά 50 ευρώ.

Β) Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, ιατροί, νομικοί σύμβουλοι ή άλλοι εκπρόσωποι της νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατά 43 ευρώ.

Γ) Εκπαιδευτικοί της δημόσιας και ιδιωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόνιμοι και με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικοί υπάλληλοι της Κεντρικής και των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό του Δημοσίου ή Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανεξάρτητα από την έννομη σχέση με την οποία συνδέονται μ’ αυτό, εφόσον έχουν βαθμό:

α) Α΄ και Β΄ κατά 35 ευρώ,

β) Γ΄ και Δ΄ κατά 30 ευρώ και

γ) Ε΄ και ΣΤ΄ κατά 25 ευρώ.

Δ) Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση μίσθωσης έργου κατά 20 ευρώ.

Για ακόμη μια χρονιά οι αποζημιώσεις διατηρούνται στα επίπεδα του 2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.