Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη από την ΑΔΕΔΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδρά στη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής του μέτρου της αξιολόγησης στο Δημόσιο και των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 5/6, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο πλαίσιο της ίδιας κινητοποίησης, θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας 10), για συμπαράσταση στις καθαρίστριες, που έχουν απολυθεί και που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την επαναπρόσληψή τους.

Στη συνέχεια, έχει προγραμματισθεί συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 8.00 το βράδυ, την οποία διοργανώνει το Συντονιστικό των καθαριστριών με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, οι κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της αξιολόγησης θα συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται στην προκήρυξη απεργίας στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, προκειμένου να επιτευχθεί η αποχή των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, ενώ κατέθεσε ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων που έχουν εκδοθεί για την εφαρμογή του μέτρου.

Τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ υποστήριξαν επίσης ότι ο μνημονιακός στόχος για τη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, «έχει υπερκαλυφθεί» και δεν υπάρχει λόγος για τη συνέχιση των μέτρων, ενώ χαρακτήρισαν «ανάλγητη» τη στάση του υπουργείου Οικονομικών, που δεν προχωρά στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών, παρότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.