Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σε έξι δόσεις ο φόρος ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσοι έλαβαν αυτές τις ημέρες τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με ανακούφιση είδαν πως μετά από περίπου τρία χρόνια, δεν υπάρχουν πια οι χρεώσεις για το περίφημο χαράτσι ακινήτων.

Το ΕΕΤΗΔΕ όπως ήταν η αρχική του ονομασία από τον Οκτώβριο του 2011 όταν έκανε πρεμιέρα, μετεξελίχθηκε σε ΕΕΤΑ με μια μικρή έκπτωση από το 2013 και πέρασε πλέον στην ιστορία δίνοντας τη θέση του στον ΕΝΦΙΑ.

Για τον Ιούνιο, οι ιδιοκτήτες πάσης φύσεως ακινήτων, δεν έχουν καμία φορολογική υποχρέωση. Ούτε χαράτσι, ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε συμπληρωματικός φόρος (αντικατέστησε τον ΦΑΠ για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ).
Από τον Ιούλιο τα βάσανα αρχίζουν και πάλι και θα συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων έως το τέλος του έτους, καθώς θα πρέπει να βάζουν σε μηνιαία βάση το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά και τον συμπληρωματικό φόρο.

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου θα γίνουν στις 18 Ιουνίου. Έως το τέλος του μήνα, στο email των φορολογουμένων θα έχουν έρθει τα ηλεκτρονικά ραβασάκια. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν θα ταχυδρομήσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν ηλεκτρονικά και θα αναρτηθούν στον λογαριασμό των φορολογούμενων στο Taxisnet, ενώ παράλληλα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα αποστείλει e-mail στους ιδιοκτήτες ακίνητων με το οποίο θα τους ενημερώνει για την εκκαθάριση του φόρου ακινήτων.

Ο νέος φόρος που επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο όριο σχεδόν σε όλα τα ακίνητα θα πρέπει να καταβληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.