Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Βρέθηκε κατηγορούμενη για τρομοκρατία επειδή δηλητηρίασε την ερωμένη του άντρα της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την αθώωσε θεωρώντας υπερβολή τις κατηγορίες βάσει της Συνθήκης για τα Χημικά Όπλα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε σήμερα μια γυναίκα που είχε προσφύγει σε αυτό αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βασίστηκε στη Διεθνή Συνθήκη για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων για να την καταδικάσει ως «τρομοκράτισσα», επειδή δηλητηρίασε την ερωμένη του άντρα της.

Η ανωτάτη δικαστική αρχή της χώρας εξέταζε από τον περασμένο Νοέμβριο την υπόθεση μιας ζηλιάρας μικροβιολόγου η οποία είχε τοποθετήσει πολλές φορές αρσενικό και διχρωμικό κάλιο στο γραμματοκιβώτιο και το χερούλι του αυτοκινήτου μιας φίλης της. Σκοπός της ήταν να την εκδικηθεί επειδή διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον σύζυγό της και μάλιστα είχε μείνει έγκυος. Το θύμα υπέστη εγκαύματα στους αντίχειρες.

Η Κάρολ Μποντ καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών επειδή παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει την κατοχή και τη χρήση χημικών όπλων, βάσει της Διεθνούς Συνθήκης για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, την οποία έχουν επικυρώσει οι ΗΠΑ. Οι δικηγόροι της ωστόσο άσκησαν έφεση υποστηρίζοντας ότι η δικαιοσύνη δεν μπορούσε να επικαλεστεί έναν ομοσπονδιακό νόμο που αφορά τρομοκρατικές ενέργειες. Ισχυρίζονταν επίσης ότι η ποινή της Μποντ δεν θα ήταν τόσο βαριά εάν οι αρχές δεν είχαν βασιστεί στη διεθνή συνθήκη για να την δικάσουν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε την απατημένη σύζυγο, επισημαίνοντας ότι οι δικαστικές αρχές «το παρατράβηξαν» καθώς υπήρξε μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός και όχι θάνατος του θύματος ενώ έβαλε και στη θέση της την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Η παγκόσμια ανάγκη να εμποδιστεί ένας χημικός πόλεμος δεν επιτρέπει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ψάχνει στα ντουλάπια της κουζίνας (...) για να καταγγείλει την ανάπτυξη ενός χημικού όπλου», ανέφεραν στο σκεπτικό τους οι εννέα δικαστές.

Στην ομόφωνη απόφασή τους οι ανώτατοι δικαστές επισημαίνουν ότι «οποιοσδήποτε γονιός θα μπορούσε να κριθεί ένοχος για σοβαρό ομοσπονδιακό έγκλημα, δηλαδή για κατοχή χημικού όπλου, επειδή, στην απελπισία του που το παιδί του δεν καθαρίζει το ενυδρείο του χρυσόψαρου, αποφασίζει να ξεφορτωθεί το ψάρι δηλητηριάζοντάς το με μερικές σταγόνες ξίδι».

Στην ακρόαση, πριν από έξι μήνες, πολλοί δικαστές εξήγησαν ότι ο κατάλογος με τα «χημικά όπλα» θα μπορούσε να είναι ατελείωτος και να περιλαμβάνει από τις απαγορευμένες ουσίες που χρησιμοποιούσε για να ντοπαριστεί ο ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ μέχρι και τη σοκολάτα, επειδή είναι βλαπτική για τα σκυλιά.

«Τα χημικά προϊόντα που εξετάζονται εδώ έχουν ελάχιστη σχέση με εκείνα που απαγορεύονται από τη διεθνή συνθήκη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς. «Η ερμηνεία της κυβέρνησης θα μετέτρεπε έναν νόμο που αφορά εγκλήματα πολέμου και τρομοκρατίας σε νόμο κατά των δηλητηριάσεων που θα αφορούσε ακόμη και τα ήσσονος σημασίας αδικήματα», κατέληξε το δικαστήριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.