Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Toυς έσωσαν από πλειστηριασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μηδενικές καταβολές δόσεων για χρονικό διάστημα έξι ετών επέβαλε το Ειρηνοδικείο Πατρών σε ζευγάρι που είχε λάβει στεγαστικό δάνειο, τις δόσεις του οποίου δεν μπορεί να καταβάλει, δεδομένου ότι ο σύζυγος έμεινε άνεργος.

Με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο, επέβαλε μηδενικές καταβολές δόσεων από τώρα μέχρι τον Απρίλιο του 2019, οπότε και θα γίνει η οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Το ζευγάρι, ηλικίας 38 και 31 ετών, που έχει δύο ανήλικα παιδιά, είχε πάρει στεγαστικό δάνειο. Ο άνδρας έμεινε άνεργος και ο μισθός της συζύγου του είναι 500 ευρώ.

Το ζευγάρι οφείλει 73.376 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε πως υπάρχει απόλυτη οικονομική αδυναμία για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι κι επιπλέον απαγορεύει τον πλειστηριασμό.

"Θεωρούμε πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση, γιατί διασφαλίζει όχι μόνο τη μηδενική δόση για την αποπληρωμή του δανείου, κυρίως, όμως, γιατί αποτρέπει οποιαδήποτε σκέψη να βγει το σπίτι σε πλειστηριασμό στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, από τώρα έως τον Απρίλιο του 2019", αναφέρει στην Πελοπόννησο ο δικηγόρος, Χρήστος Λιαρομμάτης, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.