Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ανοίγει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις πανεπιστημιακές αίθουσες επιστρέφουν από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, οι φοιτητές του πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα τους, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος που συνήλθε εκτάκτως σήμερα.

«Εκτιμώντας την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Πανεπιστημίου εξαιτίας του αυθαίρετου μέτρου της διαθεσιμότητας και της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας του υπουργείου Παιδείας και αναλογιζόμενη παράλληλα την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των φοιτητών τους οι οποίοι μένουν αποκλεισμένοι από τα μαθήματά τους, καθώς και την αποστολή του Πανεπιστημίου ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, η Σύγκλητος αποφάσισε την έναρξη των μαθημάτων από Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013» αναφέρεται στην απόφαση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος καλεί το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας.

Την ίδια ώρα, άδηλο είναι το μέλλον των μαθημάτων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και οι εννέα σχολές του ιδρύματος τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΜΠ είχε αποφασίσει την περασμένη βδομάδα να αρχίσουν τα μαθήματα από χθες, Δευτέρα. Αυτό, όμως, δεν κατέστη δυνατό καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε νέα απεργία, υιοθετώντας σχετική πρόταση της ομοσπονδίας του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.