Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Φύλλο και φτερό τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διενέργεια επιθεώρησης και ελέγχου για την εξέταση της εγκυρότητας πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Πάρη Νομικό.

Πρόκειται για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, τα οποία αποτέλεσαν απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό συνολικά 9.873 επιτυχόντων, σε 49 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, του έτους 2003.

Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι "με ταχύτατους ρυθμούς βάζουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας των πλαστών δικαιολογητικών. Ένα καθεστώς που για πάρα πολλά χρόνια δηλητηρίαζε τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας".

"Σήμερα οι επιτήδειοι που παραπλανούσαν την κοινωνία και τους συνυποψήφιούς τους, γνωρίζουν ότι πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης των άνομων πράξεών τους", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προειδοποίησε : "Θα σταματήσουμε μόνον όταν θα έχουμε εντοπίσει και τον τελευταίο επίορκο υπάλληλο"

"Το οφείλουμε στους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους, στην κοινωνία, αλλά και στα παιδιά μας, καθώς έχουμε την υποχρέωση να τους παραδώσουμε μια διαφορετική Ελλάδα" προσέθεσε.

Επίσης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθυμίζει, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος των δικαιολογητικών στη Δημοτική Αστυνομία, που ξεκίνησε με κοινή εντολή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 57% εκ των 11.863 υποβληθέντων δικαιολογητικών (απολυτήρια Λυκείου, πτυχία Πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης και πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών), έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη πλαστών δικαιολογητικών, που αφορούν σε 42 δημοτικούς αστυνομικούς, δηλαδή ποσοστό κάτω του 2%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.