Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ελληνογερμανική συνεργασία και σε ακαδημαϊκό επίπεδο με θέμα την ειδική αγωγή και την αποκατάσταση των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πανεπιστημιακοί από τη Γερμανία θα επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη.

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο επεκτείνεται η ελληνογερμανική συνεργασία που ενδυναμώνεται τα τελευταία χρόνια μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες. Την ερχόμενη Δευτέρα φθάνει στη Θεσσαλονίκη ομάδα πανεπιστημιακών από το Πανεπιστήμιο Oldenburg της Γερμανίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα συμμετέχουν σε διημερίδα που διοργανώνεται στις 14 και 15 Νοεμβρίου, με θέμα την ειδική αγωγή και την αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία μέσω της τέχνης.

«Η συγκεκριμένη επίσκεψη έχει στόχο την εμπέδωση της συνεργασίας των πανεπιστημίων σε θέματα εκπαίδευσης και εκπαιδευτικής έρευνας αλλά και την προώθηση του θεσμού των ανταλλαγών επισκέψεων μεταξύ εκπαιδευτικών και φοιτητών» σημειώνει ο καθηγητής παιδαγωγικής ψυχολογίας του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτρης Γουδήρας.

Αναφέρει δε ότι στη διοργάνωση της διημερίδας συμμετέχουν επίσης το Τμήμα Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, η εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, η ΕΛΕΠΑΠ, το Κέντρο Αποκατάστασης, Υποστήριξης και Δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ «ο Σωτήρ» Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος», το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης που στεγάζεται στο πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος, ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της αντιδημαρχίας κοινωνικής αλληλεγγύης, το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Include, ο Σύλλογος Ατόμων με σύνδρομο Down, αλλά και ιδιωτικοί φορείς.

Οι πανεπιστημιακοί από τη Γερμανία θα επισκεφθούν διάφορους φορείς και οργανώσεις της Ειδικής Αγωγής ενώ θα μεταβούν στη Βεργίνα, την Πέλλα, τα Μετέωρα και τη Χαλκιδική. Την Δευτέρα θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα χοροθεραπείας για άτομα με ειδικές ανάγκες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Αποκατάστασης, Υποστήριξης και Δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ «ο Σωτήρ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.