Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Νέα υπόθεση «μικρή Μαρία» εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από κόσκινο πέρασε η Εισαγγελία Πρωτοδικών τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων.

Υπόθεση που παρουσιάζει ομοιότητες με της μικρής «Μαρίας» στα Φάρσαλα, ερευνά η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μετά από εντολή της τοπικής εισαγγελίας.

Όπως έγινε γνωστό, αφορά ζευγάρι Ρομά από τον καταυλισμό των «Υψωμάτων Διαβατών» της Θεσσαλονίκης, το οποίο υπέβαλε δήλωση γέννησης παιδιού μόλις λίγους μήνες μετά από προηγούμενη γέννα που είχε δηλώσει.

Οι αρχές εντόπισαν το ανδρόγυνο και μετά από έρευνα DNA που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς του 4χρονου -σήμερα- παιδιού. Το τελευταίο φιλοξενείται ήδη σε Ίδρυμα, ενώ από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του ζευγαριού για αρπαγή ανηλίκου σε κακουργηματικό βαθμό.

Η έρευνα αυτή έγινε κατόπιν σχετικής εντολής που είχε δώσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προς όλες τις εισαγγελίες πρωτοδικών ανά τη χώρα, με αφορμή την υπόθεση της ανήλικης 'Μαρίας'. Η παραγγελία αφορούσε τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών που έγιναν το διάστημα 2008-2013 με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης πέρασε από «κόσκινο» όλες τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης παιδιών που συντάχτηκαν την τελευταία 5ετία στα 47 ληξιαρχεία του νομού Θεσσαλονίκης.

Από την ίδια έρευνα, η οποία επεκτάθηκε και στους φορείς Πρόνοιας που χορηγούν επιδόματα τέκνων, διαπιστώθηκαν άλλες έξι ύποπτες περιπτώσεις -όπου υπάρχει μικρή απόσταση από δηλωθείσες γεννήσεις- οι οποίες όμως ακόμη είναι υπό διερεύνηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.