Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 6 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Let's do it Greece».

Στην παγκόσμια περιβαλλοντική εκστρατεία «Let's do it World» θα συμμετάσχει για μια ακόμη χρονιά η Ελλάδα με χιλιάδες εθελοντές να καθαρίζουν δρόμους, πάρκα, πλατείες, δάση, ακόμη και το βυθό της θάλασσας σ' όλη τη χώρα στις 6 Απριλίου 2014.

Η ημερομηνία για την εκστρατεία καθαρισμού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που θα αποτελέσει επίκεντρο των δράσεων και των εκδηλώσεων καθώς για το 2014 θα φέρει τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας».

Το «Let's do it Greece», ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας «Let's do it World» και η Θεσσαλονίκη «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», «ενώνουν» τις δυνάμεις τους φιλοδοξώντας πως ο αριθμός των εθελοντών που θα δώσουν το παρών θα αγγίξει περίπου τις 60.000.

«Η εκστρατεία καθαρισμού σχεδιάστηκε για τις 6 Απριλίου 2014, ημέρα Κυριακή. Θα συντονιστούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να μεταδώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Στόχος να προβάλλουμε μέσα στον ελληνικό χώρο αλλά και διεθνώς, το καλό πρόσωπο της χώρας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας», δήλωσε το πρωί στη συνέντευξη Τύπου ο κεντρικός συντονιστής της καμπάνιας, Νίκος Κιούσης.

Η Μαρία Πασχαλίδου, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλονίκη «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα 2014», ανακοίνωσε το σημείο που θα κληθούν να καθαρίσουν οι εθελοντές στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τα τείχη της πόλης, από τα Δικαστήρια έως το Επταπύργιο, μία απόσταση 4,5 χιλιομέτρων.

«Υπάρχει το παρελθόν, να προσέξουμε το παρόν για να υπάρξει μέλλον», δήλωσε η κ.Πασχαλίδου, σημειώνοντας πως «οι δημότες θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον και για τους ελεύθερους χώρους και όχι μόνο να είναι καθαρά τα σπίτια τους».

Όπως ανακοινώθηκε στην εκστρατεία καθαρισμού για το 2014 έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 162 φορείς, 553 εθελοντικές ομάδες σε 500 σημεία δράσης που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως το «Let's do it World» ξεκίνησε ως κίνημα από την Εσθονία το 2008 και αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 108 χώρες και 8.000.000 εθελοντές. Η Ελλάδα συμμετείχε στη δράση τα δύο προηγούμενα χρόνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.