Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ράντζα γέμισε ο Ευαγγελισμός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγική εικόνα παρουσιάζει το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με τα δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους διάφορων κλινικών (ακόμα και μπροστά από τους ανελκυστήρες) αλλά και τους γιατρούς να χάνουν πολύτιμο χρόνο, αναζητώντας στους ορόφους τους ασθενείς τους, οι οποίοι μεταφέρονται σε άλλα τμήματα με την ελπίδα να μπουν πιο γρήγορα σε θάλαμο. Τα 10 ράντζα μόνο στον διάδρομο της Α’ Παθολογικής Κλινικής, που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός χθες στις 9 το πρωί, μετά την εφημερίδα της Κυριακής, αποδεικνύουν ότι βγαίνουν αληθινοί οι φόβοι των γιατρών, που φωνάζουν ότι τα λουκέτα στα πέντε νοσοκομεία δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις σε μεγάλα θεραπευτήρια.

«Έχω δει με τα μάτια μου να κάνουν τραχειοστομία σε έναν άνδρα που ήταν μια ανάσα μακριά από το ράντζο όπου είχαν τον πατέρα μου, πριν από περίπου 10 ημέρες, στα Επείγοντα του Ευαγγελισμού. Τότε δεν έκαναν εισαγωγή στον πατέρα μου. Χθες όμως χρειάστηκε να ξανάρθουμε στο νοσοκομείο και στον δρόμο ευχόμουν να μην ξαναδώ τέτοιο θέαμα» περιέγραψε χαρακτηριστικά ο συνοδός ενός ηλικιωμένου με χρόνιο νόσημα.

Γιατροί και νοσηλευτές μοιάζει να υπερβαίνουν εαυτούς, καθώς… τρέχουν να προλάβουν τα περιστατικά όχι μόνο στους θαλάμους, αλλά και καταμεσής των διαδρόμων. Σε κάθε κλινική μπορεί να υπάρχουν 50-60 ασθενείς και για όλες αυτές τις ψυχές υπάρχουν μόνο δύο νοσηλεύτριες!

«Κι εμείς την πρώτη νύχτα την περάσαμε σε ράντζο. Πρώτη φορά κάνουμε εισαγωγή στο νοσοκομείο και βλέπω ότι πραγματικά δεν αρκούν οι νοσοκόμες και οι γιατροί. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά οι ασθενείς είναι πολλοί» είπε μια γυναίκα που είχε συγγενή της σε θάλαμο της Α’ Παθολογικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.