Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Παιδιά-μονομάχοι σε μεταλλικά κλουβιά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μίσος και η οργή στα παιδικά πρόσωπα.

Τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης έχουν προκαλέσει οι αγώνες μικρών παιδιών μέσα σε κλουβιά που έχουν γίνει μόδα στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι περίπου 3 εκατομμύρια αγόρια και κορίτσια έχουν συμμετάσχει στο παιδικό «Παγκράτιο», όπως το χαρακτηρίζουν, με ορισμένα να ξεκινούν τους αγώνες από την ηλικία των πέντε ετών!

Ο Νεοϋορκέζος φωτογράφος, Sebastian Montalvo ταξίδεψε σε όλη τη χώρα και παρακολούθησε ορισμένους από αυτούς τους αγώνες. Κατέγραψε με το φωτογραφικό του φακό το μίσος και την οργή στα πρόσωπα μικρών παιδιών, που φέρουν ψευδώνυμα όπως «Το Κτήνος» ή «Συλλέκτης Χεριών». Άλλα παιδιά δακρύζουν από τον πόνο, αφού τα περισσότερα συμμετέχουν στους αγώνες μη φορώντας προστατευτικό στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι αγώνες πραγματοποιούνται με τα παιδιά να είναι κλεισμένα μέσα σε ένα μεταλλικό κλουβί. Ο κόσμος τριγύρω ζητωκραυγάζει ενώ μικρά παιδιά ανταλλάσσουν μπουνιές και κλωτσιές με ένα και μόνο σκοπό: Τη νίκη.

Οι επικριτές της παιδικής πάλης σε κλουβιά χαρακτηρίζουν «βάρβαρο» το εν λόγω άθλημα, εκφράζοντας τους φόβους τους για την ασφάλεια των παιδιών και την επίδραση που θα έχει στη συμπεριφορά τους. Στην αντίθετη πλευρά οι υποστηρικτές του, συγκρίνουν τα οφέλη του με την πυγμαχία και άλλες παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και ισχυρίζονται ότι ενθαρρύνει την αυτοπειθαρχία, το ευ αγωνίζεσθαι και την άσκηση.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.