Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ξεπερνούν τις 225.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε δεσμευθεί για άμεση πίστωση των προκαταβολών.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι φορολογούμενοι για το επίδομα πετρελαίου, καθώς οι αιτήσεις που έχει παραλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων σε διάστημα δύο εβδομάδων ξεπερνούν τις 225.000.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε δεσμευθεί για άμεση πίστωση των προκαταβολών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει αίτημα και για χορήγηση προκαταβολής 25% επί του συνολικού επιδόματος, αλλά ακόμα παραμένουν στην αναμονή.

Απομένει να φανεί δε, αν στο 20ήμερο από την υποβολή της αίτησης θα υπάρξει πλήρης εξόφληση του επιδόματος που δικαιούται ο φορολογούμενος, όπως όριζε η σχετική υπουργική απόφαση.

Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, παρά τις καθυστερήσεις, εκτιμάται πως φέτος θα είναι περισσότεροι οι καταναλωτές πετρελαίου οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα μετά την περυσινή παταγώδη αποτυχία, όταν από τα 280 εκατ. ευρώ τα οποία ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό είχαν δοθεί μόλις 80 εκατ. ευρώ ως επίδομα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.