Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Έκκληση του ΟΗΕ για βοήθεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επείγουσα έκκληση θα απευθύνουν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη για την προσφορά βοήθειας προς τα θύματα του τυφώνα που έπληξε νησιά και παράκτιες περιοχές των Φιλιππίνων όπου κατευθύνονται πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος αναμένεται σήμερα στη Μανίλα από όπου θα απευθύνει την έκκληση, την ώρα που ο ΟΗΕ αποτιμά σε 10.000 τους νεκρούς μόνο στην παράκτια πόλη Τακλομπάν.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν στις πληγείσες περιοχές δύναμη 90 Πεζοναυτών για την αποτίμηση της κατάστασης και των αναγκών, ενώ το αεροπλανοφόρο George-Washington και άλλα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα κατευθυνθούν προς τις Φιλιππίνες. Η υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , USAID, ανακοίνωσε την χορήγηση βοήθειας 20 εκατομμυρίων δολαρίων στους πληγέντες.

Η Βρετανία στέλνει ένα πολεμικό πλοίο και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος στην περιοχή της καταστροφής και ανακοίνωσε την αποδέσμευση 7-12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την αποστολή 35-50 διασωστών και υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια 5 εκατομμυρίων δολαρίων προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής προς τους επιζώντες.

Η Ιαπωνία στέλνει ομάδας διάσωσης και ιατρικό προσωπικό στις Φιλιππίνες.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, PAM, έστειλε ομάδα αποτίμησης των αναγκών στο Τακλομπάν και οργανώνει την αποστολή 40 τόννων επισιτιστικής βοήθειας.

Μεταγωγικό αεροσκάφος της UNICEF φθάνει σήμερα στις Φιλιππίνες μεταφέροντας 60 τόννους σε σκηνές και ιατρικό υλικό. Η UNICEF και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός οργανώνουν επίσης την αποστολή ειδών προσωπικής υγιεινής και εξοπλισμού για τον καθαρισμό του νερού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέσμευσε ποσόν 3 εκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις αρωγής. Η Γερμανία στέλνει 23 τόννους βοήθειας. Η Αυστραλία υποσχέθηκε την χορήγηση 7 εκατομμυρίων ευρώ. Η Νέα Ζηλανδία θα αποδεσμεύσει 1,3 εκατομμύριο ευρώ.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς σύνορα στέλνουν βοήθεια 200 τόννων σε φάρμακα, σκηνές και προϊόντων προσωπικής υγιεινής. Η Oxfam ανακοίνωσε την αποστολή ομάδας διασωστών. Το Βιετνάμ, το οποίο επλήγη επίσης από τον τυφώνα Χαϊγιάν ανακοίνωσε τη χορήγηση 100.000 δολαρίων.

Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους καθολικούς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα θύματα της καταστροφής.

Στο Πεκίνο, η εφημερίδα Global Times γράφει ότι η Κίνα πρέπει να παραμερίσει τις εδαφικές της διαφορές με τις Φιλιππίνες (για την ατόλη Σκάρμπορου) και να βοηθήσει τα θύματα του τυφώνα.

"Η βοήθεια προς τα θύματα στις Φιλιππίνες αποτελεί υποχρέωση, παρά τις διμερείς εντάσεις...Η Κίνα ως υπεύθυνη δύναμη έχει τις υποχρέωση να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας σε μία γειτονική χώρα που επλήγη από καταστροφή, είτε αυτή η χώρα είναι φίλη είτε όχι...Η διεθνής εικόνα της Κίνας είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντά της...", αναφέρεται στην επίσημη εφημερίδα του Πεκίνου.

Η Κίνα ανακοίνωσε χθες τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας 100.000 δολαρίων στις Φιλιππίνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.