Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τρένο με εκατοντάδες μετανάστες ελέγχεται στα αυστριακά σύνορα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ουγγρική αμαξοστοιχία που μεταφέρει 300 έως 400 μετανάστες με προορισμό το Μόναχο ακινητοποιήθηκε σήμερα για έλεγχο στα αυστριακά σύνορα λίγο μετά την αναχώρησή της από τη Βουδαπέστη, ανακοίνωσε η αυστριακή αστυνομία.

"Στο τρένο υπάρχουν περίπου 300-400 μετανάστες. Αυτή τη στιγμή αποβιβάζονται", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρόμαν Χάσλινγκερ. Οι μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου στην Ουγγαρία θα σταλούν πίσω στη Βουδαπέστη, όπου πρέπει να περιμένουν, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, να εξετασθεί ο φάκελός τους, ενώ στους υπόλοιπους θα επιτραπεί να συνεχίσουν το δρόμο τους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Από την εταιρεία MAV που διαχειρίζεται τους ουγγρικούς σιδηροδρόμους ανακοινώθηκε πως μια αμαξοστοιχία η οποία αναχώρησε στις 12:10 (ώρα Ελλάδας) για το Μόναχο μεταφέροντας μεταξύ άλλων και μετανάστες, έχει σταματήσει στο Χεγκιεσαλόμ, στα σύνορα Ουγγαρίας-Αυστρίας, και αναμένει τις ενέργειες των αρχών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, τεράστια μποτιλιαρίσματα οχημάτων σημειώνονται σήμερα στα ουγγρο-αυστριακά σύνορα, οπού οι έλεγχοι για τον εντοπισμό των διακινητών έχουν ενισχυθεί.

Τα μέτρα αυτά τέθηκαν σε ισχύ χθες, Κυριακή, το βράδυ μετά την ανεύρεση, την περασμένη εβδομάδα, ενός εγκαταλειμμένου φορτηγού στο κρατίδιο του Μπούργκενλαντ, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα πτώματα σε αποσύνθεση 71 μεταναστών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.