Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Σε κλοιό πυρκαγιών η Ισπανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάχη της πυροσβεστικής σε επτά μέτωπα.

Τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή Κουαλέντρο της Γαλικίας κατέστρεψε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη βορειοδυτική Ισπανία χθες το μεσημέρι. Το τοπικό περιβαλλοντικό συμβούλιο επισήμανε πως με τις εκτιμήσεις αυτές, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της χρονιάς στη Γαλικία.

Το ισπανικό υπουργείο Γεωργίας έστειλε εννέα αεροπλάνα στο σημείο αυτό, μεταξύ των οποίων έξι Canadair, και δύναμη πυροσβεστών ειδική για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών ως ενισχύσεις.

Επτά πυρκαγιές ήταν ακόμα ενεργές στην Ισπανία το απόγευμα της Κυριακής, από τις οποίες τρεις στη Γαλικία, μία στην Καντάμπρια, μια στην Καστίλη και Λεόν, μια στην Καταλονία και μια στην Εξτρεμαδούρα.

Το ισπανικό υπουργείο παρενέβη επίσης χθες σε δύο πυρκαγιές στην Πορτογαλία, στα σύνορα της βορειοδυτικής επαρχίας Θαμόρα.

Η επαρχία Ουρένσε, όπου βρίσκεται η Κουαλέντρο, είναι η πλέον πληγείσα στην Ισπανία για την περίοδο 2001-2013 με περισσότερα από 1.600.000 στρέμματα να έχουν καεί στα 15 εκατομμύρια στρέμματα στη χώρα, σύμφωνα με το ίδρυμα κοινωνίας των πολιτών CIVIO.

Από την αρχή του έτους, οι δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 650.000 στρέμματα στην Ισπανία. Στις αρχές Ιουλίου, οι φλόγες κατέστρεψαν περισσότερα από 144.000 στρέμματα, κοντά Σαραγόσα, στη βορειοανατολική χώρα. Δεν είχε ξεσπάσει πυρκαγιά αυτού του μεγέθους από το καλοκαίρι του 2012.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.