Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

5 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Ισπανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων κοντά στη Σαραγόσα στη βορειοανατολική Ισπανία, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Τα αίτια της έκρηξης στο εργοστάσιο που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης και πλησίον του αεροδρομίου δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

Τέσσερις σοροί εντοπίστηκαν στο σημείο της έκρηξης και επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ωστόσο «ένας εκ των τραυματιών εξέπνευσε στο νοσοκομείο, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε πέντε» επισήμανε η τοπική κυβέρνηση της Αραγονίας σε ένα δελτίο τύπου.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις τραυματίες και τρεις αγνοούμενους.

Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, τοπική ώρα, και έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα της πόλης. Οι εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν μια στήλη καπνού να υψώνεται από το εργοστάσιο.

Οι ομάδες διάσωσης προτρέπουν τους κατοίκους της περιοχής να μην προσεγγίσουν το σημείο της έκρηξης. Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

«Είναι επικίνδυνη η πρόσβαση στην ζώνη καθώς υπάρχουν ακόμα υπολείμματα από πυροτεχνικά είδη που θα μπορούσαν να εκραγούν» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστών.

Μια εκπρόσωπος τύπου της τοπικής κυβέρνησης της Αραγονίας επισήμανε ότι οι πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν στο εργοστάσιο, το οποίο εξάγει προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τον Καναδά.

Η εφημερίδα El Pais έγραψε ότι σε δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε εργοστάσια πυροτεχνημάτων σε ολόκληρη την χώρα τα τελευταία 25 χρόνια έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 110 άνθρωποι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.