Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Με λουκέτο απειλείται το κεντρικό νοσοκομείο παίδων στην Υεμένη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα και σε ιατροφαρμακευτικές προμήθειες.

Ένα κεντρικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Υεμένης, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, κινδυνεύει με κλείσιμο εξαιτίας της έλλειψης προμηθειών που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός τον οποίο έχει επιβάλει φιλοκυβερνητική συμμαχία, προειδοποιεί σήμερα η οργάνωση Save the Children.

«Σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα και σε ιατροφαρμακευτικές προμήθειες ενδέχεται να οδηγήσουν το Νοσοκομείο Αλ-Σαμπίν να κλείσει τις πόρτες του μέσα σε 48 ώρες», ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η ανθρωπιστική οργάνωση.

Το νοσοκομείο, το οποίο υποστηρίζεται από την οργάνωση, είναι το κυριότερο νοσηλευτικό κέντρο για παιδιά και εγκύους στην περιοχή και εξυπηρετεί περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους, αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η υπό τη Σαουδική Αραβία συμμαχία, η οποία στα τέλη Μαρτίου εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών και τάσσεται υπέρ του εξόριστου προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, έχει επιβάλει αποκλεισμό σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.

Το νοσοκομείο εξηρτάτο κατά 90% για τις εισαγωγές του από το λιμάνι Χοντέιντα της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με τη Save the Children.

«Έχουν εξαντληθεί οι ενδοφλέβιες ενέσεις, τα φάρμακα για την αναισθησία, τα τεστ που γίνονται πριν από τη μετάγγιση, τα φάρμακα Valium που χρησιμοποιούνται για τις επιληπτικές κρίσεις και οι συσκευασίες προπαρασκευασμένων τροφίμων για θεραπευτικούς σκοπούς που χρησιμοποιούνται στα σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά», αναφέρει η ανακοίνωση επικαλούμενη τον υποδιευθυντή του νοσοκομείου Χαλέλ αλ-Μπάχρι.

Καύσιμα με τα οποία εφοδιάστηκε το νοσοκομείο από τη μαύρη αγορά ήταν αρκετά για τη λειτουργία των γεννητριών για δύο ακόμη μέρες, είπε ο ίδιος.

Σε ολόκληρη την Υεμένη 15,2 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στη βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αύξηση 40% από τον Μάρτιο, προειδοποίησε η οργάνωση.

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά αναμένεται να υποστούν ακραίο υποσιτισμό φέτος και σύμφωνα με την οργάνωση έχει καταγραφεί αύξηση κατά 150% στις εισαγωγές στο νοσοκομείο υποσιτισμένων παιδιών από τον Μάρτιο.

«Είναι ύψιστης σημασίας να φθάσουν στη χώρα επαρκείς ποσότητες φαρμάκων, προμήθειες και καύσιμα, διαφορετικά ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν από ιάσιμες ασθένειες απλώς θα αυξηθεί», λέει ο διευθυντής της Save the Children Έντουαρντ Σαντιάγο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.