Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η ρεσβερατρόλη μπορεί να «εξαφανίσει» τα παχάκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλά νέα και για όσους αγαπούν το κρασί.

Δύο ή τρεις μερίδες μούρα διαφόρων ειδών την ημέρα μπορούν να μετατρέψουν τα παραπανίσια παχάκια σε «καλό» λίπος, που καίει θερμίδες. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει νέα έρευνα, τα νέα είναι καλά και για όσους αγαπούν το κόκκινο κρασί, το οποίο μπορεί να έχει την ίδια θετική επίδραση στον οργανισμό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, η νέα αυτή έρευνα δείχνει ότι μια δίαιτα που περιέχει ρεσβερατρόλη –ουσία που περιέχεται στα περισσότερα μούρα και τα σταφύλια- μπορεί να βοηθά στη «μάχη» κατά της παχυσαρκίας.

Μια ομάδα επιστημόνων από πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον χορήγησαν τη συγκεκριμένη ουσία σε ποντίκια, σε ποσότητα ανάλογη με αυτή τριών μερίδων την ημέρα για έναν άνθρωπο. Παρότι ακολουθούσαν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τα ποντίκια πήραν 40% λιγότερο βάρος σε σχέση με αυτά στα οποία δε χορηγήθηκε ρεσβερατρόλη.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity και έδειξαν, ότι τα ποντίκια ήταν σε θέση να αλλάξουν την περίσσεια «λευκού» λίπους σε ενεργό «μπεζ» λίπος, το οποίο ενισχύει το κάψιμο των θερμίδων και την απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι και άλλες πολυφαινόλες, που περιέχονται σε φρούτα, μπορεί να έχουν παρόμοια επίδραση στον οργανισμό. Ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Min Du δήλωσε σχετικά: «Οι πολυφαινόλες φρούτων, συμπεριλαμβανομένης της ρεσβερατρόλης, ενισχύουν την έκφραση του γονιδίου που αυξάνει την οξείδωση των διαιτητικών λιπών, έτσι ώστε να μην υπερφορτώνεται το σώμα. Μετατρέπουν το λευκό λίπος σε μπεζ λίπος, το οποίο καίει λιπίδια ως θερμότητα, βοηθώντας το σώμα να διατηρείται σε ισορροπία και προλαμβάνοντας την παχυσαρκία και τη μεταβολική δυσλειτουργία».

Τα μούρα, οι φράουλες, τα σμέουρα, τα σταφύλια και τα μήλα είναι πλούσιες πηγές αυτών των ουσιών. Τα κόκκινα κρασιά είναι γνωστό ότι περιέχουν ρεσβερατρόλη, όμως σε μικρότερη ποσότητα από αυτή που περιέχεται στα σταφύλια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.