Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΠΣΕ: Προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Υπάρχει ανάγκη πολιτικών συναινέσεων».

Την ανάγκη πολιτικών συναινέσεων και την προώθηση μεταρρυθμίσεων «που υπερβαίνουν τις μνημονιακές υποχρεώσεις, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία», υπογραμμίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, με αφορμή συγχαρητήριες επιστολές προς την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου και στα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της, σήμερα, η πρόεδρος του ΠΣΕ, κα Χριστίνα Σακελλαρίδη, «πέραν του ισχυρού συμβολισμού με την ανάδειξη της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην ιστορία της χώρας και την ανάθεση θέσεων υψηλής υπηρεσιακής ευθύνης σε προσωπικότητες ευρείας πολιτικής και κοινωνικής αποδοχής, με γνώσεις και εμπειρίες ανάλογες των θέσεων που έχουν αναλάβει, η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπογραμμίζει την ανάγκη συνθέσεων και συναινέσεων στο πολιτικό σκηνικό για την επιβεβλημένη άμεση επιστροφή στην κανονικότητα, σε όρους πραγματικής οικονομίας».

Η κα Σακελλαρίδη συμπλήρωσε, επίσης ότι, «αναμφίβολα, η πραγματική οικονομία της Ελλάδας και η ίδια η χώρα βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες. Η διαδρομή από την αβεβαιότητα της κατάληξης των διαπραγματεύσεων για το χρέος ως την αστάθεια των capital controls, επέφερε σημαντικές απώλειες και βάρη σε πολίτες, επιχειρήσεις, αλλά και συνολικά στη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία. Μία ενδεχόμενη επιστροφή σε συνθήκες ύφεσης για το ΑΕΠ, η χειροτέρευση του επιχειρηματικού και καταναλωτικού κλίματος, οι προσδοκίες περαιτέρω μείωσης της παραγωγής και νέας αύξησης των ποσοστών αποεπένδυσης, σε ακόμη πιο τραγικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας, λόγω και των κεφαλαιακών ελέγχων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, για την πραγματική οικονομίας και τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΣΕ, «ενόψει και των επικείμενων εκλογών, θα πρέπει να συμφωνήσουμε πρώτα από όλα οι εντός των συνόρων υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις σε ορισμένους κοινά αποδεκτούς και αυτονόητους άξονες Εθνικής Στρατηγικής, όπως:

- Η ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης της παραγωγικής μηχανής της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, με επίκεντρο την ανάδειξη και απόκτηση κρίσιμου μεγέθους στην παραγωγή των εγχώριων προϊόντων και, παράλληλα, με υποκατάσταση εισαγωγών.

- Η πλήρης και αποτελεσματική αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα επενδυτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή βοήθεια από την ΕΕ, κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων).

- Η κεφαλαιώδους σημασίας ανάκτηση της εμπιστοσύνης των εμπορικών μας εταίρων και η περαιτέρω ενίσχυση εμπορικών δεσμών με κρίσιμες αγορές-στόχους.

- Η συνέχεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, ως βασική προϋπόθεση εδραίωσης σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος φιλικού προς εγχώριες και ξένες ιδιωτικές επενδύσεις».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.