Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΣτΕ: Η Πετρούλα υποβαθμίζει το δελτίο καιρού του Star Channel

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε το ΕΣΡ στην «κόντρα» με το κανάλι.

Με την επισήμανση από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι «υποβαθμίζεται ποιοτικά» το δελτίο καιρού του Star Channel με παρουσιάστρια της Πετρούλα έκλεισε η διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ του τηλεοπτικού σταθμού και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την κύρωσης της σύστασης που είχε επιβάλλει το ΕΣΡ στο Star απορρίπτοντας ταυτόχρονα την αίτηση του καναλιού που ζητούσε να ακυρωθεί η επίμαχη διοικητική σύσταση.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η κύρωση της σύστασης είναι «δικαιολογημένη» και η απόφαση του ΕΣΡ είναι νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη.

Το ΕΣΡ ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο δελτίο καιρού μετά από καταγγελίες κρίνοντας ότι ο τρόπος προβολής του δελτίου καιρού από την Πετρούλα δεν είχε την απαιτούμενη «ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η αποστολή της τηλεόρασης».

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ «ο τρόπος παρουσιάσεως του μετεωρολογικού δελτίου από τη νεαρή παρουσιάστρια του σταθμού (ιδιαιτέρως ελαφριά ενδυμασία, στάση σώματος, ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή, χρήση υποκοριστικών, ενσάρκωση ρόλων άσχετων με δελτίο καιρού κ.ά.) το υποβαθμίζει ποιοτικά».

Η Πετρούλα, πάντα άρχιζε το δελτίο καιρού με την χαρακτηριστική φράση: «Γεια σας! Είμαι η Πετρούλα παντός καιρού» και έκλεινε λέγοντας: «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα» και αμέσως μετά χαιρετούσε με νάζι.

Το ΕΣΡ στην απόφασή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει για τον τρόπο παρουσίασης του δελτίου καιρού:

«Η Πετρούλα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια ορισμένη στάση σώματος με προτεταμένο το στήθος προς τα μπρος και τη λεκάνη προς τα πίσω κι ομιλεί με ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή και νάζι.

Το δελτίο ολοκληρώνεται με έναν χαρακτηριστικό ναζιάρικο χαιρετισμό: «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα».

Συχνά παρουσιαζόταν να ενσαρκώνει μικρούς ρόλους που καμία σχέση με τον καιρό δεν είχαν, όπως ήταν όταν προσποιούταν τη δασκάλα.

Επίσης, υπήρχαν στοιχεία δραματοποίησης της παρουσίασης, όπως για παράδειγμα ήταν η τακτική να φυσούν άνεμοι πάνω της την ώρα που έλεγε τις εντάσεις τους ανά περιοχή, κάνοντας μάλιστα συχνά τα ρούχα της να ανεμίζουν καθώς κι άλλα ηχητικά στοιχεία.

Ο λόγος της ήταν διανθισμένος με πολλά υποκοριστικά και απείχε το συγκεκριμένο δελτίο καιρού κατά πολύ από μια επιστημονική παρουσίασή του, αν και παρουσιαζόντουσαν μετεωρολογικοί χάρτες πίσω από αυτά που παρουσίαζε με ενδείξεις θερμοκρασιών και άλλων μετεωρολογικών στοιχείων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.