Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Οι δανειστές κόβουν στη μέση τα εφάπαξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον αέρα βρίσκεται η καταβολή του εφάπαξ για περισσότερους από 42.000 δημοσίους υπαλλήλους συνολικού κόστους 1,2 δισ. ευρώ, καθώς το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) έχει στη διάθεσή του μόλις 150 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή έχουν «παγώσει» 19.000 αιτήσεις εφάπαξ που έχουν υποβληθεί σε Τομείς Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα, ορισμένοι εκ των οποίων διαθέτουν τα απαιτούμενα ποσά αλλά δεν μπορούν να τα καταβάλουν.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν κατάφερε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού των εφάπαξ, ο οποίος, σύμφωνα με το μνημόνιο, έπρεπε να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου φέτος, με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής διεκπεραίωσης των αιτήσεων να φτάνει τα 2 έτη.

Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, η μεγάλη καθυστέρηση αποσαφήνισης του τρόπου εξεύρεσης λύσης, σε συνδυασμό με την οικονομική υστέρηση των ταμείων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, θα οδηγήσει εκ του αποτελέσματος στην εφαρμογή του μαθηματικού τύπου που προκρίνουν οι «θεσμοί», η οποία προβλέπει τη δραστική μείωση των καταβαλλόμενων ποσών έως και το 50% του αρχικού. Αυτή τη στιγμή, το ΤΠΔΥ καταβάλλει κατά μέσο όρο σε όλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων 29.000 ευρώ εφάπαξ, ενώ με τα νέα δεδομένα το ποσό αυτό δεν θα ξεπερνά τα 16.000 ευρώ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS





Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.