Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αυστρία και Ουγγαρία «οχυρώνονται» απέναντι στους πρόσφυγες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έλεγχοι στα αυστριακά σύνορα και φράχτης στην Ουγγαρία - Δείτε φωτογραφίες.

Πράξη έκανε η Αυστρία τους αυστηρούς ελέγχους σε οχήματα που μπαίνουν στο έδαφός της για πιθανή διακίνηση προσφύγων και μεταναστών και ήδη από το πρωί οι εντατικοί έλεγχοι προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις και ουρά 20 χιλιομέτρων σε ουγγρικό αυτοκινητόδρομο.

Αυστρία και Ουγγαρία αναζητούν τρόπους να περιορίσουν την αυξανόμενη εισροή μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν εκεί περνώντας προηγουμένως από τη Σερβία, την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα.

Η Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωση πως από τις πρώτες ώρες εφαρμογής του μέτρου σταμάτησε 200 αιτούντες άσυλο και συνέλαβε 5 διακινητές.

Στα σύνορα της χώρας έχει φτάσει επιπλέον προσωπικό μετά το σοκαριστικό περιστατικό με 71 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί κλεισμένοι σε παρατημένο φορτηγό- ψυγείο.

Προσπάθεια με τον ίδιο στόχο, να περιορίσει τη διέλευση μεταναστών στο έδαφός της, καταβάλλει και η Ουγγαρία που βιαστικά ολοκλήρωσε το φράχτη στα σύνορά της με τη Σερβία.

Ο φράχτης εκτείνεται πλέον σε όλο το μήκος των συνόρων ενώ γίνονται και περιπολίες. Ωστόσο περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι πέρασαν στην Ουγγαρία το Σάββατο το βράδυ.

Παράλληλα με τον φράχτη ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε σχέδια για πιο αυστηρές ποινές σε όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.