Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

18 χρόνια από τον θάνατο που συγκλόνισε τη Μ. Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήταν 31 Αυγούστου του 1997 όταν ολόκληρος πλανήτης «πάγωσε» στο άκουσμα του θανάτου της πιο αγαπητής πριγκίπισσας της Βρετανίας, και όχι μόνο, της Νταϊάνα.



Η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου και μητέρα του Ουίλιαμ και Χάρι θα αφήσει την τελευταία της πνοή, σε ηλικία μόλις 36 ετών, μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Παρίσι.

Πρόκειται για ένα τροχαίο που θα αλλάξει τη βρετανική ιστορία και μέχρι σήμερα αμφισβητείται από πολλούς!

Το παραμύθι με το θλιβερό τέλος

Η Νταϊάνα Σπένσερ γεννήθηκε το 1961 στην Αγγλία από αριστοκρατική οικογένεια. Ο πατέρας της ήταν Κόμης και βασιλικός ακόλουθος της Βρετανικής Αυλής. Όταν ήταν 16 ετών γνωρίστηκε με τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος είχε σχέση με την μεγαλύτερη αδερφή της, Σάρα.

Από το 1979 ως το 1981 εργάστηκε ως νηπιαγωγός, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην Βασιλική Αυλή, με τον Κάρολο να της είναι αδιάφορος.



Η αδερφή της χώρισε μαζί του και εκείνος έκανε πρόταση γάμου στην Νταϊάνα αφού έπρεπε να παντρευτεί κάποια από αριστοκρατική οικογένεια. Εκείνη ήταν μόλις 19 ετών, αλλά κατάφερε να γοητεύσει τον λαό, έγινε η πριγκίπισσα της διπλανής πόρτας που τόσο πολύ αγάπησαν οι Βρετανοί.



Ο γάμος τους έγινε το 1981 στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο. Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως και οι δυο τους δεν ήθελαν αυτόν τον γάμο, ενώ έχει ακουστεί ότι ο Κάρολος δεν σταμάτησε να βλέπει την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου του!



Θα αποκτήσουν δυο γιους που θα γίνουν η ζωή της θλιμμένης πριγκίπισσας, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι. Τα ΜΜΕ και ο βρετανικός λαός θα αποκτήσουν εμμονή μαζί της και η κρίση του γάμου Καρόλου-Νταϊάνας θα είναι το πρώτο θέμα για μήνες!



Το 1992 ανακοινώνεται ότι το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο Κάρολος ομολογεί ότι απατούσε την σύζυγο του. Τρία χρόνια αργότερα εκείνη θα παραδεχτεί ότι έχει σχέση με τον πρώην σωματοφύλακα της και λοχαγό του ιππικού Τζέιμς Χιούιτ και θα μιλήσει για όλα όσα αντιμετώπισε στο παλάτι.



Το διαζύγιο θα εκδοθεί επίσημα το 1996 ενώ η Νταϊάνα θα βρει τον έρωτα στα μάτια του Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Τα βρετανικά μέσα δεν θα την αφήνουν να πάρει ανάσα, θα γίνουν η σκιά της κι εκείνη θα ασφυκτιά από την πίεση.

Το τροχαίο που βύθισε σε πένθος την παγκόσμια κοινότητα

Λίγο μετά τις 00:20, στις 31 Αυγούστου του 1997 η Νταϊάνα και ο Φαγιέντ έφυγαν από το ξενοδοχείο Ριτζ για να επιστρέψουν στο διαμέρισμα της οδού Arsène Houssaye, στο Παρίσι.



Κάθονταν στο πίσω κάθισμα μίας μαύρης Mercedes-Benz S280, που την οδηγούσε ο Ανρί Πολ, ενώ ο Τρέβορ Ρις Τζόουνς, μέλος της προσωπική σωματικής ασφάλειας των Φαγιέντ, ήταν συνοδηγός.

Έφυγαν από το πίσω μέρος του ξενοδοχείου, από την έξοδο Rue Cambon και κατευθύνθηκαν προς τη σήραγγα Ποντ ντ' Αλμά τρέχοντας με 105 χλμ/ώρα σε μία προσπάθεια να ξεφύγουν από τους παπαράτσι.



Τρία λεπτά αργότερα, στην είσοδο της σήραγγας, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, που προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολώνα. Ο οδηγός και ο σύντροφος της πέθαναν ακαριαία, ενώ ο σωματοφύλακας είχε απλά τραυματιστεί στο πρόσωπο και είχε χάσει τις αισθήσεις του.



Η πριγκίπισσα Νταϊάνα όμως, ήταν ζωντανή και είχε ακόμα τις αισθήσεις της, ενώ όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες έτρεχε αίμα από τη μύτη και τα αυτιά της και ψέλλιζε «αφήστε με ήσυχη» όταν πλησίασαν οι παπαράτσι. Μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν και να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο.



Η Νταϊάνα πάθαινε συνεχείς καρδιακές προσβολές και οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν, ενώ με τρόμο διαπίστωσαν ότι από τη σύγκρουση η καρδιά της είχε αποκολληθεί και είχε πάει στα δεξιά του σώματός της. Στις 04:00 έκλεισε τα μάτια της για πάντα.

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Μέχρι και σήμερα ακούγονται πολλά για το αυτοκινητιστικό ατύχημα που της στέρησε τη ζωή. Οι θεωρίες συνομωσίας, ωστόσο, που έχουν επικρατήσει είναι τρεις:

-Οι Μυστικές Υπηρεσίες «έστησαν» την κούρσα του θανάτου, επειδή πίστευαν ότι οι επιλογές της πριγκίπισσας απειλούσαν την πολιτική σταθερότητα της Βρετανίας, ενώ οι φήμες για πιθανή εγκυμοσύνη της από τον Αλ- Φαγιέντ είχαν δυσαρεστήσει πολύ το παλάτι.

- Ο Ντόντι ήταν ο πραγματικός στόχος και η Νταϊάνα απλώς παράπλευρη απώλεια. Επειδή εκείνος είχε ξεκινήσει από το μηδέν και είχε καταφέρει να φτάσει πολύ ψηλά, απέκτησε πολλούς αντιπάλους που ήθελαν να «τον βγάλουν απ' τη μέση».

- Η πριγκίπισσα σκηνοθέτησε το θάνατο της προκειμένου να την αφήσουν ήσυχη τα ΜΜΕ. Έτσι, τώρα ζει ακόμα μακριά από όλους και όλα μια καινούργια και πολύ ήσυχη ζωή!


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.