Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τα καραβάκια του Θερμαϊκού και οι 50.000 επιβάτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια… υδάτινη τονωτική «ένεση» για τον τουρισμό.

Ο «Άγιος Γεώργιος» και ο «Κωνσταντής», έχουν δεχτεί περισσότερα από 50.000 άτομα -μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τα καραβάκια που διασχίζουν το Θερμαϊκό όλο το καλοκαίρι, ενώνοντας τη Θεσσαλονίκη με τους Νέους Επιβάτες. Τα δρομολόγια ξεκίνησαν στις 28 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αν ο καιρός το επιτρέψει, ενδέχεται να παραταθούν και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της Κοινοπραξίας Thessaloniki Waterways Μάνο Κάιλα, σε σχέση με πέρυσι η κίνηση παρουσίασε άνοδο και η πληρότητα «άγγιξε» το 50%. Δεν έφτασε, όμως, το επιθυμητό 70%, καθιστώντας απαγορευτικές τις στάσεις σε Καλαμαριά και Αγία τριάδα, όσο και την προσθήκη τρίτου καραβιού στα δρομολόγια, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ανάπτυξη του τουρισμού, τα καραβάκια του Θερμαϊκού αποτελούν μια «τονωτική ένεση» και συμβάλουν τόσο στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών όσο και στην ανάδειξη των γύρω περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Τα καραβάκια είναι περισσότερο δημοφιλή στους τουρίστες, όπως ανέφερε ο κ. Κάιλας. Το 80% των επιβατών είναι επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και κάνουν εξορμήσεις στις γύρω παραλίες.

Τα δρομολόγια με τα καραβάκια Κωνσταντής και Άγιος Γεώργιος ξεκινούν από τις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ. Αφετηρία είναι το λιμάνι Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιείται δεύτερη στάση στον Λευκό Πύργο, με τελικό προορισμό τους Νέους Επιβάτες.

Το εισιτήριο στοιχίζει 2,70 ευρώ και το δρομολόγιο συνολικά διαρκεί 50 λεπτά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.