Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τα φρούτα που προστατεύουν τις γυναίκες από το έμφραγμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γυναίκες κινδυνεύουν εξίσου με τους άνδρες να υποστούν έμφραγμα. Η πεποίθηση πως στις γυναίκες δεν συνηθίζεται το έμφραγμα, μπορεί να οδηγήσει σε αδιαφορία συμπτωμάτων που πιθανώς να είναι ενδείξεις προβλημάτων στην καρδιά.

Αν θέλετε να προστατέψετε την καρδιά σας και να μειώσετε τις πιθανότητες εμφράγματος, πρέπει να καταναλώνετε ανθοκυανίνες.

Πρόκειται για μια κατηγορία φυτοχημικών ουσιών που βρίσκονται σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά, προσδίδοντάς τους το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε ή μωβ χρώμα τους.

Όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η αυξημένη κατανάλωση της συγκεκριμένης ομάδας χημικών ουσιών μπορεί να ωφελεί την καρδιά των γυναικών.

Μελετώντας επί 18 χρόνια 93.600 εθελόντριες, ηλικίας 25 έως 42 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσες έτρωγαν τις περισσότερες ανθοκυανίνες είχαν κατά 32% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα έως το τέλος της μελέτης.

Οι ανθοκυανίνες υπάρχουν στις φράουλες, τα μπλε μούρα, τα βατόμουρα, τα κόκκινα και μαύρα σμέουρα, τις μαύρες και κόκκινες σταφίδες, τα κόκκινα σταφύλια και τις μελιτζάνες.

Στην συγκεκριμένη, η κύρια πηγή των ανθοκυανινών στη διατροφή των γυναικών ήταν οι φράουλες και τα μπλε μούρα.

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση μωβ μούρων με τον μειωμένο κίνδυνο υπέρτασης – και η υπέρταση είναι ισχυρός παράγοντας κινδύνου για έμφραγμα.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.