Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τα smartphones στην υπηρεσία του αδυνατίσματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καταγραφή των γευμάτων βοηθά στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας της Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, η προσεκτική καταγραφή, του τι καταναλώνουμε με τη χρήση μιας εφαρμογής για Smart phones, φαίνεται να μας βοηθά να χάσουμε βάρος.

Η έρευνα, που πραγματοποίησε ο Δρ. Eric Robinson και ο συνεργάτες τους από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, βασίστηκε σε αναθεώρηση προηγούμενων στοιχείων, που έδειξε ότι η διάσπαση της προσοχής κατά την διάρκεια του φαγητού αυξάνει την πρόσληψη φαγητού έως και 50%, όχι μόνο στη διάρκεια του συγκεκριμένου γεύματος, αλλά και μέσα στην ημέρα. Αντίθετα, το να θυμόμαστε ξεκάθαρα τι έχουμε φάει φαίνεται να συμβάλει στη μείωση της ενεργειακής πρόσληψης.

Η εφαρμογή που δημιούργησαν οι ερευνητές είναι απλή και περιλαμβάνει τρία βήματα:

Στο 1ο ο χρήστης φωτογραφίζει το φαγητό ή το ποτό που θα καταναλώσει.
Στο 2ο έχει πρόσβαση στη φωτογραφία που έβγαλε και απαντά σε ερωτήσεις, όπως αν κατανάλωσε όλη την ποσότητα και αν νιώθει πλήρης.
Στο 3ο μπορεί να δει τι έφαγε, πριν καταναλώσει την επόμενη τροφή ή ποτό.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πιλοτική μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 12 υπέρβαροι και παχύσαρκοι, 7 γυναίκες και 5 άνδρες, με μέσο βάρος 96,3 κιλά και μέση ηλικία 42 έτη. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες έχασαν 1 κιλό ή περισσότερα, τέσσερις έχασαν 0-1kg και οι υπόλοιποι δύο πήραν 0,1 και 0,4 κιλά. Οι συμμετέχοντες «έμπαιναν» στην εφαρμογή περίπου 5,7 φορές την ημέρα και ο μέσος αριθμός επεισοδίων φαγητού και ποτού ήταν 2,7 την ημέρα.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Robinson: «Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν τακτικά την εφαρμογή και την είχαν προσαρμόσει στην καθημερινή τους ρουτίνα. Μάλιστα, η απώλεια βάρους επετεύχθη χωρίς ουσιαστική παρέμβαση στις διατροφικές τους συνήθειες, γεγονός που την καθιστά μια προσέγγιση που αξίζει να μελετηθεί περαιτέρω».


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.