Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

4 καλοκαιρινές τροφές που μας ομορφαίνουν!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H φύση μας παρέχει σε κάθε εποχή όλες εκείνες τις τροφές που έχει ανάγκη το δέρμα και το σώμα για να διατηρούνται όμορφα και νεανικά. Τέσσερις τροφές πλούσιες σε γεύση και ευεργετικές για τον οργανισμό μας ουσίες έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν την επιδερμίδα μας φρέσκια και λαμπερή ακόμη και το καλοκαίρι! Πάμε να τις γνωρίσουμε!

Φράουλες

Η φράουλα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα φρούτου πλούσιου σε βιταμίνη C, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, πράγμα πολύ σημαντικό γιατί βοηθά την επιδερμίδα μας να παραμένει μακριά από τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες που την καταστρέφουν. Επιπλέον, οι φράουλες όπως και όλα τα φρούτα μας δίνουν μια φυσική αίσθηση της ευεξίας που έχουμε ανάγκη για να αισθανόμαστε όμορφοι.



Κόκκινες πιπεριές

Με μόνο 46 θερμίδες και 3 γραμμάριαφυτικών ινών ανά φλιτζάνι οι κόκκινες πιπεριές είναι ένα ελαφρύ και πλήρες γεύμα. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν το εντυπωσιακό 317% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για το κολλαγόνο στο δέρμα μας. Καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε κολλαγόνο κι έτσι τα θρεπτικά συστατικά που το ενισχύουν, όπως η βιταμίνη C, είναι ένα σημαντικό αντιγηραντικό βοήθημα.



Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο και β-καροτένιο. Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας σας από την ηλιακή ακτινοβολία και βελτιώνουν την εμφάνισή της, σύμφωνα με μελέτη του American Journal of Clinical Nutrition. Οι ντομάτες είναι, επίσης, μια καλή πηγή βιταμίνης C.



Τσάι ιβίσκου

Όσο κι αν σας ξενίζει το όνομά του το τσάι ιβίσκου είναι διαθέσιμο σε πολλά φαρμακεία και καταστήματα με βότανα και βιολογικά προϊόντα. Το τσάι ιβίσκου έχει εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση αντιοξειωτικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και ανθοκυανίνων, που είναι ευεργετικά για την προστασία της επιδερμίδας μας και την ενίσχυση της λάμψης και της νεανικότητάς της.




Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.