Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μαζική επιστροφή των νέων στην επαρχία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαζική είναι η επιστροφή των νέων στον τόπο καταγωγής τους την στιγμή που στις μεγαλουπόλεις η ανεργία καλπάζει.

Μάρτυρες του φαινομένου των μνημονιακών καιρών γίνονται καθημερινά οι εθελοντές γιατροί και επιχειρηματίες της Ομάδας Αιγαίου, που διασχίζουν τα πελάγη για να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας και έργα υποδομής στα νησιά της άγονης γραμμής.

Αυτή η φρέσκια τάση αποκέντρωσης που έχει ήδη καταγραφεί στα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας φέρνει μαζί της την ελπίδα πως τα άγονα νησιά, που εδώ και τόσες δεκαετίες τα ρήμαξε η ξενιτιά, θα γίνουν πόλοι έλξης για ανθρώπους που αναζητούν ένα εναλλακτικό μοντέλο ζωής και θα μοιάζουν με πολύβουα μελίσσια, με τις παιδικές φωνές να αντηχούν ξανά στα ασβεστωμένα σοκάκια.

Οι απόψεις ανθρώπων, που ήδη έχουν κάνει το βήμα της νέας ζωής, είναι χαρακτηριστικές: «Εδώ είναι πιο φθηνά, καλλιεργείς και κανένα ζαρζαβατικό στο κήπο σου και βρίσκεις μια δουλειά να κάνεις», λέει η κ. Αννα κάτοικος Ανάφης.

«Ο αδελφός σπούδασε λογιστική στην Αθήνα, δεν βρήκε δουλειά και γύρισε εδώ για να ασχοληθεί με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια» επισημαίνει και η Νικολέτα ιδιοκτήτρια φούρνου.

Το ρίσκο της έχει πάρει και η Ραμπέλια Πατινιώτη, ιδιοκτήτρια Καφέ-Μπάρ: «Αν φέτος πάει καλά θα μείνουμε στο νησί, αλλιώς ίσως το κλείσω το μαγαζί και επιστρέψω πίσω στην Αθήνα».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.