Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Ανίκανη κρίθηκε μητέρα ανίληκου ΑμεΑ στο Ηράκλειο Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εναντίον της στράφηκαν τα τρία παιδιά της.

Μια απόφαση, που δεν έχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά του Ηρακλείου, εκδόθηκε χθες στον απόηχο μιας ενδοοικογενειακής διάστασης ανάμεσα σε μια μητέρα και τα τρία της παιδιά.

Η μητέρα, από τις πιο γνωστές επιχειρηματίες του Ηρακλείου σύμφωνα με το cretalive.gr, απέκτησε τρία παιδιά από το γάμο της και τίποτα αρχικά δεν έδειχνε πως θα σκίαζε την έγγαμη ζωή της. Ωστόσο στην πορεία βρήκε τα παιδιά της απέναντι της, συσπειρωμένα, σε μια δίκη που τη βρήκε χαμένη - και όχι μόνο δικαστικά.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν πέθανε ο σύζυγος της και ανέλαβε εκείνη να μεγαλώσει τα παιδιά. Τα σύννεφα δεν άργησαν να εμφανιστούν, όταν η μητέρα προέταξε την καριέρα, που έτσι κι αλλιώς αφορά τον χώρο του παιδιού - αφήνοντας τα παιδιά στην τύχη τους, όπως υποστηρίχθηκε, καθώς η σύγκρουση αρχικά με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά και στη συνέχεια με το ανήλικο ήταν σφοδρή. Μάλιστα τα προβλήματα επιτάθηκαν καθώς το μικρότερο παιδί, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Οι καβγάδες συχνοί μέχρι που η καταγγελία του ειδικού που παρακολουθούσε το ανήλικο έφτασε ως την πόρτα του εισαγγελέα και ο οποίος ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία και κινήθηκε εναντίον της μητέρας. Η υπόθεση έφτασε στα σκαλιά του δικαστηρίου και σήμερα εκδόθηκε η απόφαση που αφαιρεί τη γονική μέριμνα του 15χρονου κοριτσιού από τη μητέρα του, δηλαδή της στερεί κατ΄ουσίαν την ιδιότητα της μητέρας, κρίνοντας την ακατάλληλη να σταθεί δίπλα στο σοβαρά άρρωστο παιδί της.

Μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε τη μέριμνα του 15χρονου κοριτσιού να αναλάβει η μεγαλύτερη αδελφή του, την οποία κρίνει πιο ικανή από τη φυσική του μητέρα. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστέα και δίνει ένα τέλος, έστω και μ' αυτόν τον παράδοξο τρόπο στη σχέση μητέρας παιδιών που η συζήτηση της συγκλόνισε και τους ίδιους τους δικαστές που την χειρίστηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.