Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Προσλαμβάνονται 1.200 άτομα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Γεωπόνοι που θα προσληφθούν θα εργαστούν για χρονικό διάστημα 5,5 μηνών.

Στην πρόσληψη 1.200 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, θα προχωρήσουν άμεσα 35 Περιφέρειες της χώρας.

Το προσωπικό που θα εργαστεί φέτος στη δακοκτονία είναι 150 Τομεάρχες (Γεωπόνοι και ελλείψει αυτών Τεχνολόγοι Γεωπονίας) και 1.050 Εργατοτεχνίτες.

Η περικοπή των φετινών προσλήψεων (πέρυσι είχαν προσληφθεί 1.500 εποχικοί υπάλληλοι) δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το εάν θα εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα φέτος, που τα ελαιόδενδρα είναι "γεμάτα" και αναμένεται αύξηση της παραγωγής.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση των υπουργών Εσωτερκών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αγροτικής Ανάπτυξης οι Γεωπόνοι που θα προσληφθούν θα εργαστούν για χρονικό διάστημα 5,5 μηνών και οι Εργατοτεχνίτες έως 42 ημερομίσθια ανά άτομο για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών.

Ήδη οι φορείς θα ξεκινήσουν να προκηρύσσουν τις θέσεις που τους αναλογούν στις ειδικότητες: ΠΕ Γεωπόνων (ως Τομεάρχες Δακοκτονίας) και ΥΕ Εργατοτεχνικού Προσωπικού (παγιδοθέτες, αρχιεργάτες ψεκαστές, παρασκευαστές, δειγματολήπτες, μεταφορείς, εργάτες αποθήκης κλπ).

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ενώ οι Τομεάρχες Δακοκτονίας θα πρέπει να διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος γεωπόνου από το ΓΕΩΤΕΕ και ομώνυμο πτυχίο ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της αλλοδαπής, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση της άδειας. Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα, θα επιλεγούν άτομα με πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ, ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ, ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας..

Τέλος οι Εργατοτεχνίτες θα πρέπει να διαθέτουν απολυτήριο λυκείου, ή γυμνασίου για όσους έχουν αποφοιτήσει έως το 1980.


Πηγή: http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.