Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΟΓΑ: Από το διαδίκτυο οι βεβαιώσεις συντάξεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να λάβουν, για πρώτη φορά από φέτος, βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Από τις 18 Απριλίου, ο ΟΓΑ χορηγεί από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, (www.oga.gr), βεβαιώσεις για το τρέχον έτος 2013, που αφορούν σε ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012.

Έτσι, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τις επόμενες ημέρες, που θα γίνει μέσω του TAXIS έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά.

Η Διοίκηση του Οργανισμού ενημερώνει, ότι η εφαρμογή αυτή δεν αφορά στους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας- ορφανικές) των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση κατοικίας τους. Επίσης, για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον Οργανισμό και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, οι βεβαιώσεις αυτές θα εκδίδονται κατόπιν αιτήσεώς τους από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Σε άλλη περίπτωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ ή στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.