Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Προχωρά ο σχεδιασμός για το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρβανιτόπουλος: Επιδιώκουμε την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Μετά τη συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, Εύη Χριστοφιλοπούλου,τον Χρήστο Πρωτόπαπα, μέλος της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου, και τον Γραμματέα του Τομέα Παιδείας για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Νικηφόρο, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώνουμε την επεξεργασία των νομοθετικών μας προτάσεων για το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο με συναντήσεις εργασίας με τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Τα Σχέδια Νόμου για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο είναι προϊόν διακομματικής συναίνεσης, απόρροια του εθνικού διαλόγου των τελευταίων πέντε ετών», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Εν συνεχεία θα υποβληθούν στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προκειμένου να διατυπώσουν τη γνώμη τους, πριν τεθούν σε δημόσια διαβούλευση και κατατεθούν στη Βουλή. Στρατηγική επιλογή και επιδίωξη μας είναι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και η πλήρωση του ρόλου του στην οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη της χώρας».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφερόταν στη συνάντηση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι συζητήθηκε το θέμα της κατάθεσης σχεδίου νόμου για το νέο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο.

Επίσης, συζητήθηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Επισημάνθηκαν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, οι αδυναμίες και οι ελλείψεις του, που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν αντί να λύσουν προβλήματα και ζητήθηκαν οι αναγκαίες διορθώσεις.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, τέλος, από τον υπουργό την άρση της επιστράτευσης των καθηγητών και την άμεση έναρξη διαλόγου με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.