Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Δήμος Ορεστίδος - Ξεκίνησε η καταγραφή δικαιούχων για τη διανομή τροφίμων 2013

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Δήμος Ορεστίδος αναγνωρίζοντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση πολλών συνδημοτών μας αποφάσισε για ακόμη μια χρονιά να υποβάλλει αίτηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς προκειμένου να εξασφαλίσει τη δωρεάν διανομή τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Για τον λόγο αυτό προβαίνει σε καταγραφή των δικαιούχων από την 1η Μαΐου 2013 έως τις 31 Μαΐου 2013. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις.

Οι δικαιούχοι επιλέγονται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων τα οποία είναι:

1) Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι 7.200 ευρώ

2) Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:

3) Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/αιτούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/αιτούσα και ένα προστατευόμενο μέλος) μέχρι και 10.700 ευρώ.

4) Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο /η σύζυγος με ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη) μέχρι 11.520 ευρώ.

5) Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτώ/ούσα και ο/η σύζυγος με δύο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη) μέχρι 14.400 ευρώ.

6) Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη) μέχρι και 17.280 ευρώ.

7) Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος πέραν των 3 το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ.

8) Στην περίπτωση άπορου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας με ένα ή και περισσότερα μέλη που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1) Η αίτηση συμμετοχής υπογεγραμμένη με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής

2) Αντίγραφο στοιχείων ταυτότητας νομίμου εκπροσώπου

3) ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου

4) Άδεια διαμονής σε ισχύ ΜΟΝΟ για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών

Οι αιτήσεις θα γίνονται στο Δημαρχείο Ορεστίδος και το ΚΕΠ Αμπελοκήπων καθημερινά, τις εργάσιμες ώρες αποκλειστικά για την περίοδο 1η Μαΐου 2013 έως 31 Μαΐου 2013, όπως τονίστηκε και παραπάνω. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2467351334.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.