Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Οι ψεύτες του Facebook και του Twitter

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Aποκαλυπτική είναι μία νέα έρευνα που δείχνει ότι ένας στους οκτώ χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γράφει ψέματα στο Facebook και στο Twitter.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία μεταξύ 2.000 χρηστών και έδειξε ότι το 12% επινοούν συστηματικά όσα συμβαίνουν στην ζωή τους προκειμένου να «κερδίζουν πόντους».

Οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν ότι η αληθινή τους ζωή είναι πολύ βαρετή και παραδέχονται ότι υπερβάλλουν και γράφουν ψέματα για να δείχνουν πιο ενδιαφέροντες και να προσελκύουν «φίλους» (στο Facebook) και «ακολούθους» (στο Twitter) .

Το 39% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι τα "ψεματάκια" τους οφείλονται στις πιέσεις που δέχονται από φίλους και συναδέλφους να περνάνε καλά ή να μην κάνουν "βαρετές" αναρτήσεις.

Πάντως, το 29% παραδέχονται ότι η σελίδα τους θα ήταν πολύ ανιαρή, εάν δεν είχαν προχωρήσει σε αυτό το "ρετουσάρισμα".

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ψέματα που γράφoυν; Για παράδειγμα, ότι ακόμα δουλεύουν σκληρά πάνω σε ένα σημαντικό project ενώ βρίσκονται καθ’ οδόν για το σπίτι τους, να παριστάνουν ότι επισκέπτονται μουσεία και γκαλερί που δεν έχουν ιδέα που βρίσκονται, να ανεβάζουν φωτογραφίες από ακριβά εστιατόρια στα οποία όμως δεν έχουν πατήσει ποτέ, και να αναρτούν ως δικά τους τα ανέκδοτα και τα τραγούδια άλλων χρηστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.