Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ώρα κρίσης για 200.000 υπαλλήλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλειδί για την επιλογή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον επόμενο μήνα αποτελούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των οργανισμών. Μέχρι τις 3 Ιουνίου θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό και ο κατάλογος με τους καταργούμενους φορείς.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο, αφού πλησιάζει η ώρα της «κρίσης» για 200.000 δημοσίους υπαλλήλους από τους οποίους οι 12.500 θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.

Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει με την αποτύπωση των προσόντων τους και ο καθορισμός των νέων κριτηρίων για τη διαθεσιμότητα θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης που αναμένεται να παρουσιαστεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και να παραδοθεί η λίστα με τους καταργούμενους φορείς απ΄ όπου αναμένεται να απολυθούν 2.000 υπάλληλοι, το αργότερο μέχρι τις 3 Ιουνίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.