Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αντιβιοτικό από τον ιδρώτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι σε ανθεκτικά βακτήρια.

Ένα αντιβιοτικό από τον ίδιο τον ιδρώτα θα μπορούσε να εξοντώσει τα ανθεκτικά βακτήρια και τα θανατηφόρα στελέχη τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Τo πεπτίδιο δερμισίνη που παράγεται στο αλατούχο και σχετικά όξινο περιβάλλον του ιδρώτα έχει την ιδιότητα να διεισδύει στις κυτταρικές μεμβράνες των επικίνδυνων μικροβίων καταστρέφοντάς τα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Τα αντιοβιοτικά δεν είναι διαθέσιμα μόνο στο φαρμακείο. Το ίδιο μας το σώμα παράγει αποτελεσματικές ουσίες που εξουδετερώνουν τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Ούλριχ Ζαχαρία από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Τα αντιμικροβιακά πεπτίδια του ιδρώτα όπως η δερμισίνη θεωρούνται πιο αποτελεσματικά από τα καθιερωμένα αντιβιοτικά επειδή τα μικρόβια δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν γρήγορα αντίσταση σ’ αυτά.

Επίσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η δερμισίνη είναι ιδιαίτερα δραστική έναντι του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης και του εξαιρετικά ανθεκτικού μικροβίου Staphylococcus aureus υπεύθυνου για σοβαρότατες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αντιμικροβιακά πεπτίδια του οργανισμού όπως η δερμισίνη μπορούν να αποτελέσουν τη νέα γενιά αντιβιοτικών.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.