Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εναλλακτική πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλήρως αντίθετο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Εναλλακτική πρόταση προωθεί στο διάλογο για το κυριακάτικο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Η πρόταση του υπουργείου αφορά μόνο σε 7 Κυριακές «με παράθυρο όμως το ελεύθερο άνοιγμα στις τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, πράγμα που δεν αποκλείεται να προκαλέσει τριβές για τα όριά τους» όπως σημειώνει σχετικά το επιμελητήριο.

Για το θέμα των Κυριακών ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Ρεκλείτης έκανε σχετικές δηλώσεις σε δημοσιογράφους εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τις κυβερνητικές προθέσεις για απελευθέρωση του ωραρίου των Κυριακών, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Ποτέ την Κυριακή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ρεκλείτης εννοώντας την πλήρη απελευθέρωση, και καλεί εμπλεκόμενους φορείς να έρθουν σε συνεννόηση για να διερευνήσουν αν μπορεί να ισχύσει το μέτρο για κάποιες Κυριακές, όπως στην περίοδο του Πάσχα και μία Κυριακή για κάθε εκπτωτική περίοδο.

Σημειώνει πως είναι αστείο να πιστέψει κανείς ότι το μέτρο για τις 52 Κυριακές μπορεί να σταθεί νομικά μόνο για τα μικρά καταστήματα, ενώ τέλος κάνει λόγο για την πραγματική αιτία της πτώσης του τζίρου των καταστημάτων και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων: «δεν έκλεισαν γιατί δεν άνοιγαν τις Κυριακές. Έκλεισαν διότι δεν υπήρχε αγοραστική δύναμη στους πελάτες να ψωνίσουν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.