Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Στην αναμονή 725 αδιόριστοι πυροσβέστες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να ξεκινήσει η διαδικασία απορρόφησής τους ζητούν οι 725 αδιόριστοι πυροσβέστες, οι οποίοι συμμετείχαν επιτυχώς στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Οι ίδιοι αναφέρουν σε δελτίο Τύπου:

Όλοι μας συμμετείχαμε σε έναν από τους πλέον αξιοκρατικούς και αδιάβλητους διαγωνισμούς –μέσω ΑΣΕΠ- που προκήρυξε στις 13.12.2011 ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά την επιτυχή συμμετοχή μας σε αθλητικές, υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και με βάση τα προσόντα μας κατετάγημεν ως διοριστέοι στους οικείους πίνακες που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 1379/ Γ/31.12.2012.

Σημειωτέον ότι η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού ήταν καθ’ όλα νόμιμη καθώς ερειδόταν σε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και είχαν προϋπολογισθεί τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία υπάρχουν μέχρι και σήμερα σύμφωνα με επίσημη απάντηση του αρμοδίου Υπουργείου Οικονομικών.

Η εκπαίδευσή μας διαρκεί μόλις τέσσερις μήνες στην Πυροσβεστική Ακαδημία και μετά είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για παροχή υπηρεσίας. Σύμφωνα με όρο της οικείας προκήρυξης οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για μόνο δύο (2) έτη από τη δημοσίευσή τους. Αιφνιδιαστικά και χωρίς να μας έχει προειδοποιήσει ουδείς, ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι υπάρχει περίπτωση μη άμεσου διορισμού μας κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ουσιαστικά σε κίνδυνο μη απορρόφησής μας.

Η βαρύνουσα ευθύνη και η κοινωνικά - εθνικά σημαντικότατη αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος είναι αυτονόητη. Πρόκειται για ένα σώμα, το οποίο επιβάλλεται να είναι άρτια οργανωμένο και πλήρως στελεχωμένο από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα δε και με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι μείζον εθνικό ζήτημα συνδεόμενο άμεσα και με τον τομέα της οικονομίας. Σημειωτέον δε ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό στο πυροσβεστικό σώμα λόγω αθρόων αποχωρήσεων και υποστελέχωσης των κατά τόπους κλιμακίων - υπηρεσιών του. Δεν κινδυνολογούμε αλλά η μη άμεση απορρόφησή μας βλάπτει κατά προφανή τρόπο το αληθές δημόσιο συμφέρον, τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας. Η δαπάνη για την απορρόφησή μας είναι λοιπόν αυτονόητα μια από τις πλέον παραγωγικές για τη χώρα.

Η ιδιαζόντως εκ της θεσμοθετημένης αποστολής της ευαίσθητη δημόσια υπηρεσία της Πυροσβεστικής επιβάλλει την άμεση απορρόφηση όλων μας, λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας των καθηκόντων που θα αναλάβουμε, ενόψει και της θερινής περιόδου.

Οιαδήποτε απόπειρα πρόσληψης άλλης κατηγορίας υπαλλήλων, όπως ιδίως επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ή ακόμα και εποχικών, όταν εκκρεμεί πίνακας διοριστέων αξιοκρατικά επιλεγέντων είναι αντίθετη προς κάθε έννοια αξιοκρατίας και οδηγεί σε πρόχειρες λύσεις – μπαλώματα που δεν συντείνουν στην ορθή οργάνωση της υπηρεσίας.

Είναι πρόσφατες οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης περί αξιοκρατικής επιλογής των δημοσίων υπαλλήλων και αντίστοιχης οργάνωσης των υπηρεσιών.

Όλοι μας είμαστε νέοι άνθρωποι που οργανώσαμε τη ζωή μας με βάση τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό, θέλουμε να προσφέρουμε και σήμερα βρισκόμαστε σε δυσχερέστατη ηθική, οικονομική και εν γένει προσωπική κατάσταση, καθώς δεν μπορούμε ενόψει του κλίματος αβεβαιότητας να προγραμματίσουμε το άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον ημών και των οικογενειών μας.

Ζητούμε το αυτονόητο, ήτοι να ξεκινήσει σταδιακά (στα πλαίσια του υπάρχοντος θεσμού της αναστολής προσλήψεων) η διαδικασία απορρόφησής μας ήδη από τη φετινή χρονιά.

Αντίκλητό μας ορίζουμε τον πληρεξούσιο Δικηγόρο μας κ. Ηλία Δ. Κολλύρη (2103608504, 6944691416), στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για κάθε αναγκαία διευκρίνιση.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.