Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Οι φωτογράφοι του Instagram παρουσιάζουν τη δική τους έκθεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Υπεραστικές Περιπλανήσεις» από ερασιτέχνες του δημοφιλούς δικτύου.

Ένα μοναδικό ταξίδι στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου παρουσιάζουν οι έλληνες φωτογράφοι του Instagram με την 4η ομαδική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις», και η οποία ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Αθηναΐς».

Οι φωτογράφοι του Instagram παρουσιάζουν τη δική τους έκθεση

Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας, αφού σε αυτήν συμμετέχουν 253 ερασιτέχνες φωτογράφοι από την οικογένεια του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, του instagram. «Η αλήθεια είναι πως όταν κάναμε το κάλεσμα, για να μας στείλουν τις φωτογραφίες, δεν περιμέναμε αυτή την ανταπόκριση και ειδικά εντός της χρονικής προθεσμίας που είχαμε θέσει (μία εβδομάδα)» αναφέρει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Έλλη Αγιαννίδη, μία εκ των διοργανωτών της έκθεσης και καθηγήτρια πιάνου.

Δρόμοι, άνθρωποι, στιγμές, τοπία, χρώματα, εικόνες καθημερινότητας ζωντανεύουν μέσα από τη ματιά φίλων της φωτογραφίας που ο καθένας από αυτούς αποτύπωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο σε μια ομαδική ή ατομική περιπλάνηση.

«Η έκθεση είναι ουσιαστικά μια περιπλάνηση στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ οι φωτογραφίες προέκυψαν από κάποιες φωτογραφικές εξορμήσεις που έλαβαν χώρα τη σεζόν 2015-2016, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο», εξηγεί η κ. Αγιαννίδη.

Η έκθεση η οποία διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική ομάδα «Greek Instagram Events» είναι η συνέχεια ενός κύκλου εκθέσεων που γίνονται κάθε χρόνο. Η πρώτη έκθεση πραγματοποιήθηκε πριν τρία χρόνια, με τίτλο «Αστικές Περιπλανήσεις 1» και περιλάμβανε φωτογραφίες μόνο από την Αθήνα. Η δεύτερη έκθεση είχε φωτογραφίες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ μεταφέρθηκε και στη συμπρωτεύουσα.

Η έκθεση «Υπεραστικές Περιπλανήσεις» ξεκινάει το ταξίδι της με αφετηρία την Αθήνα και κατόπιν θα μεταφερθεί σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Όπως είπε η Έλλη Αγιαννίδη η έκθεση έχει ήδη προγραμματίσει τα πρώτα της ταξίδια σε Χανιά και Κάλυμνο, προορισμούς με έντονη τουριστική κίνηση.

«Στόχος μας εξαρχής ήταν η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Θέλαμε να αναδείξουμε όλες τις εικόνες της Ελλάδας, καθώς μέσα από την έκθεση δεν βλέπουμε μόνο τα τοπία της Ελλάδας, αλλά και στιγμές ανθρώπων, εποχές, παιδιά, ζώα, παράδοση, τέχνες, ηλιοβασιλέματα… Είναι μια ωραία διαφήμιση για τη χώρα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το εγχείρημά μας θα ταξιδέψει και στο εξωτερικό», αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η κ. Αγιαννίδη.

Η ομάδα «Greek Instagram Events» δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια, από τρία άτομα (Γιώργος Βέργαδος, Έλλη Αγιαννίδη, Βούλα Σπυρέα), οι οποίοι γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι μέσα από το Instagram. «Πολλοί θεωρούν ότι μέσα από το instagram δεν γίνεται δουλειά και ότι ανεβάζει ο καθένας ό,τι θέλει. Ωστόσο εμείς, γνωρίσαμε πολύ αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται καλλιτεχνικά με τον χώρο του instagram. Αυτό άλλωστε ήταν και το έναυσμα για να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα. Θέλαμε να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα την ελληνική κοινότητα του Instagram», τονίζει η κα Αγιαννίδη.

Μέσα από το προφίλ της ομάδας ανακοινώνονται όλες οι δράσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και αφορούν το Instagram, δηλαδή φωτογραφικές εξορμήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, συναντήσεις και άλλα.

«Η ενασχόληση με την φωτογραφία αλλά και οι δράσεις που οργανώνουμε τα τελευταία τρία χρόνια όπως οι συναντήσεις μας, οι φωτογραφικές βόλτες, είναι η ψυχοθεραπεία μας», αναφέρει η μουσικός. «Είμαστε όλοι παθιασμένοι με την τέχνη της φωτογραφίας και αν και ερασιτέχνες , η έκθεσή μας -όσο υπερβολικό και αν ακουστεί-, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια επαγγελματική έκθεση φωτογραφίας», συμπληρώνει.

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου στις 20:00 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 24:00 το βράδυ.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.