Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.


Νέο Δελχί, Ινδία. Ο άντρας με τα τατουάζ



Ο 74χρονος Γκίνες Ρίσι, που κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα τατουάζ με σημαίες που έχει χαράξει στο κορμί του, ποζάρει έξω από το σπίτι του στο Νέο Δελχί στην Ινδία.

Το όνομά του άλλαξε σε «Γκίνες» γιατί εκτός από το ρεκόρ για τα τατουάζ του, έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, και για τη μεγαλύτερη διαθήκη στον κόσμο που απαρτίζεται από 489 σελίδες.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Γιορτάζοντας την «Εβδομάδα του Στόλου»



Ναύτες βγήκαν στη στεριά για περιπολία… που λέει και το ελληνικό λαϊκό άσμα. Πλοία του αμερικανικού στόλου και πεζοναύτες γέμισαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης στην περίφημη «Εβδομάδα του Στόλου» που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και αποτελεί αγαπημένο θεσμό!

Πεκίνο, Κίνα. Το πάθος κρίνει τον νικητή



Μοναδικό καρέ που τράβηξε ο φωτογράφος του Reuters στον αγώνα Μποξ στο «Diamond Stadium» του Πεκίνου στην Κίνα για τον τίτλο «IBF» στην Κατηγορία Μύγας. Στην εικόνα αποτυπώνεται ο Amnat Ruenroeng από την Ταϊλάνδη και ο John Riel Casimero από τις Φιλιππίνες. Νικητής αναδείχθηκε ο John Riel Casimero.

Βοστώνη, ΗΠΑ. Η μέρα που όλοι οι Αμερικανοί έφηβοι περιμένουν



Η 18χρονη Precious Perez η οποία γεννήθηκε τυφλή χορεύει με τη φίλη της Maddy Wilson στον χορό των τελειόφοιτων του σχολείου Chelsea στη Βοστώνη. Η ίδια δήλωσε στο Reuters ότι παρότι δεν μπόρεσε να δει στον καθρέφτη το χρώμα που είχε το φόρεμά της και πόσο όμορφη ήταν εκείνη την ημέρα, όμως απόλαυσε εκείνη τη βραδιά όπως ποτέ άλλοτε στη ζωή της.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική. «Συμμορία» από πάπιες εξολοθρεύει τα παράσιτα



Συμμορία από πάπιες της ράτσας «Ινδικός δρομέας» παρελαύνουν μπροστά από τις φάρμες σε προάστιο της πρωτεύουσας της Νοτίου Αφρικής, Κέιπ Τάουν. Σκοπός τους ένας και μοναδικός: Να καταστρέψουν τα παράσιτα που απειλούν τις σοδειές των αγροτών στο προάστιο Vergenoegd.

Εύζωνοι, Ελλάδα. Χαρούμενα παιχνίδια, μακριά από την πραγματικότητα



Ένας άνδρας πετά ψηλά ένα μικρό παιδάκι στον αυτοσχέδιο καταυλισμό των προσφύγων στους Ευζώνους.

Eldoret, Κένυα. Ο Μαραθώνιος της επιτυχίας του Κενυάτη



Οι Κενυάτες είναι σχεδόν ανίκητοι στις μεγάλες αποστάσεις και πασίγνωστοι για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στους Μαραθώνιους. Και όμως δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων: Το κέντρο «παραγωγής» μαραθωνοδρόμων βρίσκεται σε μια περιοχή στη Δυτική Κένυα στην πόλη Eldoret.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Ο χορός των Εβραίων



Οι υπερσυντηρητικοί ορθόδοξοι Εβραίοι χορεύουν με φόντο τις φωτιές στο πλαίσιο της εβραϊκής γιορτής Lag Ba'Omer που σηματοδοτεί την επέτειο από τον θάνατο του ραβίνου Shimon Bar Yochai πριν από 1.900 χρόνια.

Νέο Δελχί, Ινδία. Απόδραση στον κόσμο του Bollywood

 



Σε έναν αυτοσχέδιο κινηματογράφο συνωστίζονται οι φτωχοί της Ινδίας για λίγες ώρες διασκέδασης, μακριά από τη σκληρή καθημερινότητα. Οι διοργανωτές μαζεύουν χρήματα και νοικιάζουν μία παλιά τηλεόραση και ένα DVD player και χρεώνουν 10 ρουπίες, δηλαδή 15 σεντς για την είσοδο στο αυτοσχέδιο σινεμά. Πρόκειται για το ένα εκατοστό της τιμής εισόδου στους μοντέρνους κινηματογράφους του Νέου Δελχί.

Ειδομένη, Ελλάδα. Πόλη - φάντασμα έγινε η Ειδομένη



Με βομβαρδισμένο τοπίο, μια πόλη-φάντασμα μοιάζει η Ειδομένη μετά την τριήμερη αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.