Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ξεκίνησε περιπολίες και δεύτερη Κινητή Αστυνομική Μονάδα στην Αρκαδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών του νομού.

Ξεκίνησε περιπολίες και δεύτερη Κινητή Αστυνομική Μονάδα στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, η όποια προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών του νομού, στο πλαίσιο ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, αλλά και ουσιαστικότερης και αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των κατοίκων σε καθημερινή βάση.

Στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, ξεκίνησε από την Αρκαδία τον Απρίλιο του 2015, επεκτάθηκε στην Κορινθία με τη λειτουργία νέας Μονάδας από τις 24 Αυγούστου 2015 και τα αποτελέσματα εκτιμώνται ως ιδιαίτερα θετικά και στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στο επίπεδο της ανταπόκρισης των πολιτών και των τοπικών φορέων. Από την περασμένη Δευτέρα, 23 Μαϊου, ενισχύθηκε η Αρκαδία με μία νέα Κινητή Αστυνομική Μονάδα, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο στρατηγείο της Αστυνομίας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχο Αδαμάντιο Μητρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «τόσο η λειτουργία των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, που ήδη υπάρχουν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αρκαδίας και Κορινθίας από τον μήνα Απρίλιο και τον μήνα Αύγουστο του 2015, αντίστοιχα, όσο και η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας με μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα, εντάσσονται στο συνολικότερο σχέδιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που ονομάζεται ΑΕΤΟΣ "Αστυνόμευση, Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων" και αποστολή τους είναι η συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της παροχής εξυπηρέτησης στους πολίτες».

Όπως υπογράμμισε, «τα αποτελέσματα της λειτουργίας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, που ήδη υπάρχουν στην Αρκαδία και στην Κορινθία, εκτιμώνται ως ιδιαίτερα θετικά» και πρόσθεσε: «Το προσωπικό των Μονάδων αυτών, εκτός των άλλων, συνέβαλε στην ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών. Έδωσε σε αυτούς τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές, όπως για την πρόληψη έκνομων ενεργειών, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την αντιμετώπιση δυσμενών και ακραίων καιρικών φαινομένων και τη ρύθμιση θεμάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, παρείχε πληροφορίες και υποστήριξη για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους, όπως ενημέρωση σχετικά με δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών κατοχής όπλων, βεβαίωση ιδιόχειρου υπογραφής κ.α.».

Ο διευθυντής Αστυνομίας Αρκαδίας, ταξίαρχος Δημήτριος Τριγώνης, στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το προσωπικό που στελεχώνει την ήδη υπάρχουσα Κινητή Αστυνομική Μονάδα «για τη συμβολή του, τόσο στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας, όσο και στην ανάπτυξη μίας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση», εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επίσης επιτυχημένη δράση της νέας Κινητής Μονάδας.

Ο κ. Τριγώνης ανέφερε ότι με τη λειτουργία της νέας Κινητής Αστυνομικής Μονάδας προστέθηκαν στον τομέα κίνησης και αστυνόμευσης ακόμη 55 χωριά, που βρίσκονται στην ορεινή Αρκαδία.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ένστολων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Επίσης, σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η κάθε Κινητή Αστυνομική Μονάδα στην Αρκαδία, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, παραβρέθηκαν, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, Τάσος Κακλαμάνος, ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γεώργιος Κουτρουμπής, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών του νομού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.