Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Καλλιτέχνης εξαφάνισε την πυραμίδα του Λούβρου!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Έβλεπα κόσμο να τραβά φωτογραφίες με τα selfie sticks και αυτό με σόκαρε».

Ο JR εκνευρίζεται με το παγκόσμιο, σήμερα, φαινόμενο των σέλφι. Τουρίστες να φωτογραφίζουν τον εαυτό τους μπροστά στο Λούβρο, χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία στην αρχιτεκτονική του.

Κάλυψε, λοιπόν, την περίφημη υάλινη πυραμίδα του I.M. Pei, που είναι μπροστά στην είσοδο του εμβληματικού μουσείου, με αναμορφωτικές φωτογραφίες του ίδιου του κτιρίου. Η πυραμίδα, προσωρινά, «εξαφανίστηκε».




Τον JR τον ξέρουμε περισσότερο από τα πορτρέτα γυναικών που «αναρτούσε» σε προσόψεις κτισμάτων σε φαβέλα στην Βραζιλία. Οι δημιουργίες του γάλλου καλλιτέχνη έχουν εμφανιστεί σε τοίχους σε όλον τον πλανήτη. Αυτή τη φορά, όμως, ο θυμός του ήταν εστιασμένος.

«Έβλεπα κόσμο να τραβά φωτογραφίες του μουσείου με τα selfie sticks τους, έχοντας γυρίσει την πλάτη στην πυραμίδα και αυτό με σόκαρε, στ' αλήθεια». Εντόπισε το σημείο όπου οι τουρίστες στέκονταν περισσότερο για να τραβήξουν τις σέλφι τους, κι άρχισε από εκεί. «Σ' εκείνο το σημείο έχουμε την εντύπωση ότι η πυραμίδα έχει παντελώς εξαφανιστεί», σημειώνει.



Επιπλέον, η κάλυψη της πυραμίδας με αυτή την τεράστια φωτογραφία φέρνει στο νου τη συνήθη πια πρακτική πολλών εταιρειών να ενοικιάζουν προσόψεις μνημείων για διαφημιστικούς σκοπούς. «Προσπαθώ να μάχομαι ενάντια σ' αυτό, σε κάθε δουλειά μου», τόνισε ο γάλλος καλλιτέχνης, που δεν δέχθηκε καμία χορηγία για το συγκεκριμένο πρότζεκτ του του JR θα φιλοξενείται στο Λούβρο έως τις 27 Ιουνίου.



Αύριο και μεθαύριο, 28 και 29 Μαΐου, στο auditorium του μουσείου ο καλλιτέχνης οργανώνει 24ωρο πρόγραμμα, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Daniel Buren, Felice Varini, Agnes Varda και του μοντέλου Cara Delevigne.











Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.